Activitats Festa Ratafia

Descripció
Fira de productes artesans i de proximitat a la plaça Farners, la plaça Firal i els carrers propers. 
A la vela de la Ratafia de la plaça Farners trobareu totes les ratafies de Catalunya. Com a novetat d’enguany podreu adquirir la tetralogia de ratafies 1842 de Santa Coloma (Clàssica, Nou Verda, Vuit Porrons i de Cireres) i la samarreta i la bossa de la festa: “Jo Xinxollo”. 
Al Ratafiàrium, a la plaça Firal, venda i demostració de productes elaborats amb ratafia: coca, pa, secallona, cervesa, melmelada, bunyols, iogurt, infusió de ratafia... 
A la Casa de la Paraula, es podran visitar les següents exposicions: 
- Ratafies participants al 34è Concurs de la Ratafia 
- Etiquetes de ratafia fetes per les escoles de Santa Coloma de Farners - Recull de textos literaris que contenen la paraula ratafia 
- Cartells històrics de la Festa de la Ratafia 
- Exposició “Els colors de la ratafia”, d’Anna Selga 
- Mostra antològica (1946-2015) de Jesús de Vilallonga 
- Escultures de Josep Martí-Sabé 
Durant tot el dia, a la plaça de les Peixateries Velles, hi haurà l’espai Xics. Es tracta d'un espai que permet als visitants participar en activitats (manualitats, pintada de cares) i aprendre i jugar a diferents jocs (Gecco, Trígonos, Carroms, Modulmax...) Hi participen: Cannet.Jocs, Dana Belly Art i El Ninot. 
A la vela de la Ratafia, mostra de destil·lació d'aiguardent per part de la gent de la comarca del Priorat. El Centre Excursionista Farners vendrà el got col·leccionable per beure ratafia corresponent a l’edició d’enguany. A la pl. del Firal hi haurà el circuït de ponnies de Naturacavall. 
Al matí demostració de neules artesanes davanat de la Pastisseria Trias. 8:00 h IV Cursa de Muntanya de la Ratafia al parc de Sant Salvador. Una cursa de 25 km i una altra d'11 km. Trobareu més informació a www.olimpicfarners.wix.com 10:00 h 
Davant l’ajuntament, ruta urbana guiada per l’Univers de la Ratafia per descobrir els secrets d’aquesta beguda i conèixer l’especial relació amb Santa Coloma de Farners. Inscripcions i més informació: ruta@confrariaratafia.cat, tel. 657 52 14 45. 
A partir de les 10 h, a la plaça del Firal, 20a Trobada de Puntaires. Ho organitza: Puntaires de Farners. Hi col·laboren: Banc Sabadell, La Caixa, Ajuntament i Trias Galetes-Biscuits SA i voluntaris de la Fundció Astres. 10:00 h 
Taller de fer ratafia a càrrec de Lluís Carreras (confrare de la ratafia) a l’escenari de les Mesures de la plaça Farners. 
11:00 h Ball de Bastons amb els Bastoners de Sils, a la plaça Firal. 
11:00 Xerrada de Xevi Verdaguer “La Salut Emocional: les claus del tercer cervell i l’alimentació” al Teatre Catalunya. Entrades: 5 €, a Ticketea.com. 
11:00 h Espectacle de ciència, a càrrec de Josep Duran (UdG) per a infants i joves. Espectacle divertit i proper, amb experiments explosius i molta diversió. A l’escenari de les mesures a la pl. Farners. 
12:00 h Taller de cuina amb ratafia i tastets per als assistents, al Ratafiàrium de la plaça Firal, a càrrec d’Agar. 
A la mateixa hora. Espectacle de dansa i música “Entre Esglaons”, treball creat per ballarines i músics colomencs (Psicore Quartet) i a càrrec de l’escola de dansa Art de Maria Buenavida al Jardí de la Ratafia, al c/ Anselm Clavé. 
13:00 h Tot seguit, actuació dels personatges de la Festa de la Ratafia amb la visita dels “Néts de la iaia ratafiaire” i l’aparició del capgròs en Nou Verda. A continuació, nomenament dels petits confrares. 
16:00 Vine a pedalar i a fer-te el teu batut de xocolata amb infusió de ratafia 1842 amb la biciliquadora de l’Oficina Jove de la Selva. 
16:30 h Espectacle de dansa i música “Entre Esglaons”, a càrrec de l’escola de dansa Art de Maria Buenavida i el quartet Psicore al Jardí de la Ratafia, al c/ Anselm Clavé. 
17:00 h Concert de Hop’s Trio (jazz per ballar), a l’escenari de les Mesures de la plaça Farners. La Cristina Nogué dinamitzarà a tothom que vulgui aprendre ballar swing i passars’ho bé. 
18:00 h Espectacle de dansa i música “Entre Esglaons”, a càrrec de l’escola de dansa Art de Maria Buenavida i el quartet Psicore al Jardí de la Ratafia, al c/ Anselm Clavé. 
18:30 h Sortida de l’Àliga de Santa Coloma de Farners de la plaça de les Peixateries Velles i acompanyada per la Girona Banda Band en el passacarrers amb el següent recorregut: Pare Lluís Rodés, Noguer, A. Clavé. El ball de l’Àliga es farà a la pl. del Firal. 
19:00 h Concert de Xucu-pà Poc a l’escenari de les Mesures de la plaça Farners. 
A la mateixa hora gran castanyada popular a la pl. Firal organitzada pel Jovent del Poble i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, amb castanyes i vi novell del país. Amb la col·laboració de Blackbruc. 
19:30 h Percussió de carrer amb el grup Xivarri pels carrers: Pare Lluís Rodés, Noguer, Anselm Clavé i plaça Firal. 20:00 h Litúrgia de tancament de la 34a Festa de la Ratafia a l’escenari de les Mesures de la plaça Farners, amb la despenjada del penó, i recorregut que durà a la casa del custodi (persona guanyadora del premi de millor ratafia local d’enguany).

Data inici - fi

08/11/2015 - 08/11/2015

Hora inici - fi

09:00 - 22:00

Comparteix