AGENDA

dissabte, novembre 11 2017

El traç de l'escultor
12:00 am

Les escultures de l’artista colomenc Josep Martí-Sabé (1915-2006) es reconeixen pel seu característic estil, resultat d’una llarga recerca i evolució personal, que redueix les formes del cos humà a l’essència de la seva geometria, conservant-ne només les proporcions i referències anatòmiques generals. D’aquest despullament en resulta una despersonalització del model real, que mai és reconeixible.

Indústria textil en temps de postguerra i franquisme a Santa Coloma de Farners
12:00 am

Santa Coloma de Farners, ciutat d’economia agrària i forestal, sense ferrocarril i allunyada
del grans centres manufacturers del país, conegué un industrialització tardana. Acabada
la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), el lent redreçament econòmic local fou liderat
per la indústria tèxtil. L’exposició repassa els principals esdeveniments polítics, socials i econòmics esdevinguts a la ciutat des de 1939 ençà, centrant-se per fer-ho en alguns dels seus protagonistes més destacats.

Producció: Arxiu Comarcal de la Selva

En Panxo li va dir...
12:00 am

Francisco Fontdevila «Panxo» és un dels personatges colomencs més singulars. Nascut
en una família pobra, de jove emigrà a Cuba. El 1882 torna a ser a la ciutat, amb diners, un
cavall blanc i un lloro que parlava. Creador de la cèlebre pomada Panxo, organitzava espectaculars
demostracions públiques de les virtuts guaridores del seu producte. Publicista, home
polític i patrocinador de les lletres i les arts, s’associà amb Ramon Rosquelles, d’il·lustre
nissaga ratafiaire, amb el qual regentava un cafè casino a la plaça Farners. L’exposició

Miscel·lània
9:20 am

Sergio Rueda és un jove fotògraf colomenc que tot jut comença aquest curs la seva formació artística a l’Escola d’Art d’Olot i enceta, amb aquest exposició, el seu currículum artístic. Insatisfet amb els temes i tècniques de la fotografia convencional, l’artista va treballar tot un any per aplegar, a poc a poc, les imatges que presenta a l’exposició. La càmera del fotògraf es fixa en objectes molt diversos, que abasten des de la religió fins a la política, l’art mateix i imatges abstractes.

36a Festa de la Ratafia
10:00 am

Fira de productes artesans i de proximitat.

Orchestra Fireluche
12:00 pm

L'Orchestra Fireluche és un peculiar i inquiet grup de música instrumental de la Cellera de Ter (Girona) que des del 2002 treballa amb instruments de joguina, reciclats, curiosos, inversemblants, clàssics i propis de cultures d'arreu del món.

Dàmaris Gelabert
4:30 pm

Dàmaris Gelabert és pedagoga, musicoterapeuta, compositora i cantant de cançons infantils. D’ençà l’any 1998, ha publicat una dotzena llarga de discos. Arreu del país, a llars d’infants i escoles, es canten les seves cançons, moltes de les quals han esdevingut autèntics clàssics -«Qui soc jo» o «Els dies de la setmana»- que si sou pares segur que també coneixeu. La Dàmaris actua sovint en festivals i teatres, ocasions en les quals l’acompanya una eficaç formació de músics.

Miranius
6:00 pm
Crossing
7:00 pm

Després d’un gran ressò amb el nostre primer àlbum “Junts parem el temps", hem decidit presentar-ne un segon anomenat “Desfés-te de festa” a mans de la discogràfica “Musica Global” i sota el segell de “Ten Productions”.

Orquestra Tropical
11:00 pm

Els del Bages toquen un repertori de versions de clàssics de la música disco dels anys vuitanta i de grans èxits de la música popular més comercial. Ofereixen un concert «canyero» i accelerat, que passen per la batedora dels ritmes tropicals.

The Buhos
11:00 pm

Els de Calafell fa més de 10 anys que giren i s’han guanyat un merescut prestigi com a banda de referència de la música festiva i tropical del país. Amb milers de seguidors a les xarxes socials, tota mena de premis i èxits que han aconseguit encapçalar les llistes de les radiofórmules catalanes, arriben a Santa Coloma per presentar el seu darrer treball: El temporal. 

Raska
11:00 pm

Aclamats guanyadors del concurs de bandes emergents per triar la formació que havia d'obrir el Festival Canet Rock 2017. Música pop, rock i ska de lletres reivindicatives. Amb tres discos publicats (Seguirem cantant, Welcome to Raskalimera World i Reneix les cendres), arriben a SCF per presentar el seu darrer treball.