AGENDA

dissabte, desembre 2 2017

Recollida de joguines
9:00 am a 8:00 pm
El traç de l'escultor
12:00 am

Les escultures de l’artista colomenc Josep Martí-Sabé (1915-2006) es reconeixen pel seu característic estil, resultat d’una llarga recerca i evolució personal, que redueix les formes del cos humà a l’essència de la seva geometria, conservant-ne només les proporcions i referències anatòmiques generals. D’aquest despullament en resulta una despersonalització del model real, que mai és reconeixible.

Estripart
12:00 am

Joan Escolà Pujol és un artista visual de llarga trajectòria professional, incansable dinamitzador de col·lectius d’art i professor, des de fa més de 30 anys, de l’Aula Municipal d’Art de Sant Hilari Sacalm, de la qual és director. Exposa a l’Espai Gironès part del seu treball recent: figures retallades de paper. Ell mateix explica que les textures sempre sedueixen i són font d’inspiració. La sensualitat d’estripar el paper, la sensació matèrica, infantil i primigènia, i el joc de la paridòlia i la creació dels personatges.

Indústria textil en temps de postguerra i franquisme a Santa Coloma de Farners
12:00 am

Santa Coloma de Farners, ciutat d’economia agrària i forestal, sense ferrocarril i allunyada
del grans centres manufacturers del país, conegué un industrialització tardana. Acabada
la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), el lent redreçament econòmic local fou liderat
per la indústria tèxtil. L’exposició repassa els principals esdeveniments polítics, socials i econòmics esdevinguts a la ciutat des de 1939 ençà, centrant-se per fer-ho en alguns dels seus protagonistes més destacats.

Producció: Arxiu Comarcal de la Selva

Jornada de jocs i tallers
10:30 am
Taller de collage per a petits i grans
11:00 am
Existeixen els Reis Mags
5:00 pm
Pastorets, cap a Betlem!
6:00 pm

Aviat serà Nadal. Dos amics, en Joan i en Carles, a qui els agrada molt el teatre, volen explicar-nos la coneguda història dels Pastorets. Ho faran tots dos sols, enmig d'un espai insòlit, vestits amb espardenyes i barretina, i amb una maleta a cada mà. La d'en Joan és una mica més gran i la d'en Carles, més petita. No se les poden canviar perquè cadascuna porta el seu nom. Què hi deu haver a cada maleta? Els amics no saben gaire bé la història que ens volen contar i necessitaran l'ajut del públic per anar descabdellant la història.