Les escultures de l’artista colomenc Josep Martí-Sabé (1915-2006) es reconeixen pel seu característic estil, resultat d’una llarga recerca i evolució personal, que redueix les formes del cos humà a l’essència de la seva geometria, conservant-ne només les proporcions i referències anatòmiques generals. D’aquest despullament en resulta una despersonalització del model real, que mai és reconeixible.
Joan Escolà Pujol és un artista visual de llarga trajectòria professional, incansable dinamitzador de col·lectius d’art i professor, des de fa més de 30 anys, de l’Aula Municipal d’Art de Sant Hilari Sacalm, de la qual és director. Exposa a l’Espai Gironès part del seu treball recent: figures retallades de paper. Ell mateix explica que les textures sempre sedueixen i són font d’inspiració. La sensualitat d’estripar el paper, la sensació matèrica, infantil i primigènia, i el joc de la paridòlia i la creació dels personatges.
Santa Coloma de Farners, ciutat d’economia agrària i forestal, sense ferrocarril i allunyada
del grans centres manufacturers del país, conegué un industrialització tardana. Acabada
la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), el lent redreçament econòmic local fou liderat
per la indústria tèxtil. L’exposició repassa els principals esdeveniments polítics, socials i econòmics esdevinguts a la ciutat des de 1939 ençà, centrant-se per fer-ho en alguns dels seus protagonistes més destacats.
Producció: Arxiu Comarcal de la Selva
Els artistes de Santa Coloma de Farners són convidats a exposar i vendre la seva obra a la Casa de la Paraula, en una exposició col·lectiva per les festes de Nadal. L’exposició té per objectiu donar a conèixer els artistes locals, tant els que tenen una trajectòria professional consolidada com aquells que no. L’exposició és una oportunitat per comprar i regalar obra d’artistes locals. Per participar-hi, s’imposa una única condició als artistes: la donació d’una obra per a la subhasta en benefici per les entitats socials de Santa Coloma de Farners.
abril 2018