AGENDA

diumenge, febrer 11 2018

Donació 06. Beulas
12:00 am

El pintor colomenc Josep Beulas (Santa Coloma de Farners, 1921 – Osca, 2017) és l’artista de més prestigi i reconeixement de la ciutat. Establert a Osca després de fer estades a Roma i Madrid, ja com a artista consolidat, va promoure la creació de la fundació que porta el seu nom -Fundación Beulas- i del museu d’art contemporani de la ciutat, el Centro de Arte y Naturaleza (CDAN), que ràpidament ha esdevingut un centre de referència en la seva especialitat. L’artista va fer successives donacions de la seva obra al museu.

Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme
12:00 am

La Fundació Jacint Verdaguer, amb seu a Folgueroles, ha produït l’exposició que té per tema l’intent d’apropiació per part del franquisme de la figura i l’obra del poeta nacional català. L’exposició abasta el període de 1931 a 1977, i, doncs, des de la Segona República Espanyola a la Transició. Mitjançant una exhaustiva recerca d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència de l’època, es fan evidents els esforços del règim franquista per instrumentalitzar el poeta i presentar-lo com un geni de la nació espanyola.

Ball a la Llar de Jubilats
5:30 pm

Mes de gener:

Dia 7, David Cases; dia 12, ball per la Marató de TV3, a càrrec de Chus de Santa Coloma; dia 14, Paco Breda; dia 21, Jesús Marcos; dia 28, Jordi Giró.

 

Mes de febrer:

Dia 4, Joan Palau; dia 8, dijous gras, berenar i dia de la truita; dia 11, Anna Macias (Carnestoltes); dia 14, dimecres de cendra i berenar i dia de la sardina; dia 18, Notes d'or; dia 25, Duet sensacions.

 

Mes de març:

Dia 4, Josep de Llagostera; dia 11, Chus de Santa Coloma; 18, Paco Breda; 25, Jesús Marcos.