AGENDA

dissabte, abril 14 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Llista d’espera, ara és demà
12:00 am

En David Sánchez León -DSLeón- és un escultor de Sant Hilari Sacalm que, encara que jove, acredita ja una prometedora carrera artística. Ha participat en exposicions i fires d’art a Venècia, Berlín, Pittsburgh, Madrid i Barcelona, entre d’altres llocs. La instal·lació d’escultures que exposa a la Casa de la Paraula és un treball de recerca en el qual l’autor reflexiona sobre les incerteses i neguits de la vida col·lectiva en el formiguer de les societats contemporànies.

Vermillon
12:00 am

La colomenca Gemma Negre va estudiar Belles Arts a l’Escola d’Art d’Olot i es va especialitzar en Disseny Gràfic. La seva obra s’encamina cap al dibuix, la pintura i la il·lustració. També dona classes d’art a grans i petits al seu estudi particular del Racó de l’Artista. Amb una tècnica mixta de llapis, carbonet i colors aquarel·lables, ens presenta una sèrie de dibuixos delicats, sensuals i de línies simples on destaca un element de color vermell, en francés «vermillon».

Inauguració: dissabte 7 d’abril, 12 h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

Esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII al sud del bisbat de Girona
12:00 am

Les esglésies i demarcacions parroquials són la base de l’estructura territorial del país i els temples, els llocs de culte, però també l’espai privilegiat de trobada i expressió de les complexes relacions socials i de poder de la societat agrària i vilatana que, amb pocs canvis, ha perviscut fins fa poc. Als segles XVII i XVIII moltes de les esglésies selvatanes es varen reedificar o remodelar àmpliament per adaptar la seva estructura a una població creixent, d’una banda, i als requeriments litúrgics imposats per les disposicions de la llavors recent reforma catòlica, de l’altra.

Hora del conte amb gossos, a càrrec d'ATAGI
11:00 am

ATAGI ens duu una hora del conte molt especial: l'Hora del conte amb gossos.

“Ens divertirem i aprendrem amb els nostres amics de quatre potes” . Els gossos amb entrenament per a teràpies creen un ambient especial perquè l’infant es relaxi i gaudeixi amb l'aprenentatge lector, creant un entorn còmode,motivador, segur i entretingut.

Atlantis
8:00 pm

Dos anys i setanta concerts després d’enlairar el seu Pegasus, Joan Miquel Oliver presenta en gira el seu darrer àlbum: Atlantis. El treball és la segona part d’una trilogia que aplega en un mateix projecte el compositor i guitarrista del grup Antònia Font i el pintor mallorquí Albert Pinya, que il·lustra els seus discs. Atlantis segueix la línia estilística de treballs anteriors del músic, corregint-ne i augmentant-ne l’estil. El disc obre el ventall musical d’estils de l’antifolk a l’electro, del funk a la rumba, del pop pur a tot el que es pugui imaginar.