AGENDA

diumenge, abril 22 2018

L’esperit intangible: llum aigua aire
12:00 am

El badaloní Gerard Sala (Tona, 1942), que ha estat molts anys professor a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és pintor -i dibuixant i escultor- i poeta. I ho és alhora, d’una manera indestriable, no pas en l’exercici altern d’una i altra disciplina. Compon poesia paral·lelament a la realització de les obres visuals i, desfent el camí que el mena de l’una a l’altra, expressa en paraules poètiques els continguts essencials de la seva obra artística.

Feria de Abril
10:45 am a 8:45 pm
Llista d’espera, ara és demà
12:00 am

En David Sánchez León -DSLeón- és un escultor de Sant Hilari Sacalm que, encara que jove, acredita ja una prometedora carrera artística. Ha participat en exposicions i fires d’art a Venècia, Berlín, Pittsburgh, Madrid i Barcelona, entre d’altres llocs. La instal·lació d’escultures que exposa a la Casa de la Paraula és un treball de recerca en el qual l’autor reflexiona sobre les incerteses i neguits de la vida col·lectiva en el formiguer de les societats contemporànies.

Vermillon
12:00 am

La colomenca Gemma Negre va estudiar Belles Arts a l’Escola d’Art d’Olot i es va especialitzar en Disseny Gràfic. La seva obra s’encamina cap al dibuix, la pintura i la il·lustració. També dona classes d’art a grans i petits al seu estudi particular del Racó de l’Artista. Amb una tècnica mixta de llapis, carbonet i colors aquarel·lables, ens presenta una sèrie de dibuixos delicats, sensuals i de línies simples on destaca un element de color vermell, en francés «vermillon».

Inauguració: dissabte 7 d’abril, 12 h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

Aplec de la Sardana
12:00 am

Santa Coloma és una ciutat de llarga tradició sardanista que ha donat lloc a nombroses cobles -alguna de les quals encara en actiu- i al nomenament de Ciutat Pubilla de la Sardana l’any 1981. Fidel al seu compromís sardanista, la ciutat organitza anualment l’Aplec de la Sardana, festa que se celebra el darrer diumenge del mes d’abril, al Parc de Sant Salvador. El programa de l’Aplec, que enguany arriba a la seva XLVII edició, inclou ballades de sardanes amb les cobles La Flama de Farners, Reus Jove i Baix Empordà.

Organitza els actes l’Agrupació Sardanista Farners.

 

Ruta del Ter 12a etapa
7:00 am
LLOC DE TROBADA
Aparcament del poliesportiu dels Saioners
HORA DE TROBADA
Ball a la Llar de Jubilats
6:00 pm
El llegat del Rei de la Rumba
7:00 pm

En Miliu Calabuch és l’hereu artístic de la que potser sigui la més prestigiosa nissaga de músics de la rumba catalana. És fill de l’«Oncle Joanet», reconegut patriarca de la rumba, i nebot de dues de les estrelles més destacades del gènere: Pere Pubill «Peret» i Moncho, el Gitano del bolero. La seva escola i primers referents musicals, doncs, són la seva pròpia família.