AGENDA

divendres, maig 25 2018

Vermillon
12:00 am

La colomenca Gemma Negre va estudiar Belles Arts a l’Escola d’Art d’Olot i es va especialitzar en Disseny Gràfic. La seva obra s’encamina cap al dibuix, la pintura i la il·lustració. També dona classes d’art a grans i petits al seu estudi particular del Racó de l’Artista. Amb una tècnica mixta de llapis, carbonet i colors aquarel·lables, ens presenta una sèrie de dibuixos delicats, sensuals i de línies simples on destaca un element de color vermell, en francés «vermillon».

Inauguració: dissabte 7 d’abril, 12 h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

Exposició: Dibuixos il·lustratius
12:00 am

La Glòria Morera, artista de la qual es prepara una exposició retrospectiva per a l’any 2019, a la Casa de la Paraula, exposa a l’Arxiu, anticipant part del contingut d’aquella, una selecció de dibuixos a tinta que il·lustren els seus poemaris Las noches de Inanna (1984) i Airola i Racel (1989). Els dibuixos, d’estil figuratiu i tema al·legòric, expressen visualment i completen allò que l’autora diu en les seves composicions poètiques.

Mentawai, de Marina Calahorra
12:00 am

Els Mentawai son una tribu indígena que viu en una illa de l’oest d’Indonèsia. Durant segles aquest poble ha viscut d’acord amb els seus costums i ideologia ancestrals, fins fa aproximadament 20 anys, quan un grup de missioners cristians varen arribar a l’illa suggerint-los convertir-se a la seva religió. Els missioners no varen intentar canviar-ne els costums, a diferència d’un grup islàmic aparegut recentment. La construcció d’una mesquita al bell mig de la selva ha estat el primer pas d’un extens programa per desenvolupar les comunitats locals.

Un tren pot amagar l'altre, d'Àlex Nogué
12:00 am

Àlex Nogué (els Hostalets d’en Bas, 1953) presenta un exposició de fotografies manipulades amb tècniques no digitals i una gran peça d’instal·lació que ocupa bona part de la sala, materials amb els quals proposa al visitant una reflexió sobre la complexa i contradictòria relació de l’home contemporani amb les imatges.

Bibliocells, a càrrec d'Alfons Delgado-Garcia
6:00 pm

Alfons Delgado-Garcia ens duu per segon any consecutiu el taller "Bibliocells". Aquest any es faran dues sessions del taller.

Es farà una xerrada per conèixer la biologia i les curiositats dels ocells que conviuen en el nostre entorn. La xerrada s'acompanyarà d'una sortida per Santa Coloma per observar, identificar i escoltar les diferents espècies d'ocells.

Presentació i xerrada de la ONG Health Us Nepal
7:30 pm

Aquesta associació no té cap finalitat de lucre, té per finalitat l'atenció mèdica a una regió molt apartada  i pobre del Nepal, país d'on és el president. Marc Boix Bruguera, que va ser adoptat als 6 anys a Girona i  ara, ja amb 29 i amb els coneixements i el titol de metge, ha tornat al seu pais, a la regió on va néixer i va viure de petit, per retornar a la població, amb el seu servei i coneixements, els que ha rebut de la nostra societat.

Supernit a les biblioteques
8:00 pm

Ets seguidor del Club Super 3? Així ja deus saber que el Sr. Pla ha tancat la Nenúfar i la Matoll a la superbiblioteca de la casa de la família del Super3 amb un cadenat. Per sortir-ne, les dues petites elfes han de resoldre quatre enigmes que donen els quatre números que obren el cadenat. Elles soles només han pogut resoldre els dos primers enigmes! Per a resoldre els dos últims enigmes que obriran el cadenat necessiten l'ajuda dels súpers.