AGENDA

Friday, September 21 2018

Fotografia estereoscòpica del fons Vilallonga
12:00 am

El passat 2009 la família Vilallonga -en Jesús Carles de Vilallonga i la seva muller, Katherine Slusher- va fer donació al fons de l’Arxiu Comarcal de la Selva d’un extens llegat documental del patrimoni familiar. Aquest conjunt, entre d’altres documents, inclou una col·lecció de fotografies estereoscòpiques sobre placa de vidre que es daten entre principis del segle XX i els anys trenta.

Pintores Colomenques
12:00 am

L’estima per l’art i l’exercici de cercar a comunicar amb l’expressió plàstica les pròpies inquietuds, emocions o neguits no són exclusius dels artistes professionals. Ho demostra el treball de set dones colomenques que es diuen a si mateixes pintores «aficionades» malgrat que l’honestadat d’allò que fan, dels quadres que pinten, i les raons que les animem a fer-ho, no ho són gens d’aficionades o amateurs. La raó perquè pinten, els temes que trien i per a qui ho fan, mereixen tot el nostre respecte i reconeixement.

Llum elèctrica
12:00 am

El pintor colomenc Josep Maria Fontanet exposa la seva producció artística més recent a la Casa de la Paraula. L’exposició, que titula Llum elèctrica, aplega un conjunt de pintures a l’oli que tenen com a nexe comú la il·luminació artificial, a voltes dura, de paisatges i estances interiors deshabitats que l’artista retrata amb un estil realista.

dream St., de Marcel Font
12:00 am

En Marcel Font és un fotògraf colomenc que ha participat en nombroses exposicions i té obra publicada en revistes i llibres especialitzats en fotografia artística. El treball que exposa a la Casa de la Paraula són instantànies de paisatges urbans anodins, difícils d’identificar, en els quals destaca la presència de vianants que transiten per la ciutat, sense que es pugui endevinar on van o què fan. Són personatges que no interaccionen entre ells ni amb l’entorn: només passen.

Festa Major
10:00 am
Entrega de la Mona de Pasqua i cercavila
3:00 pm

Entrega per part del fillol Bartomeu, de Tordera

Cercaviles de gegants i capgrossos
5:30 pm

La Colla gegantera de Santa Coloma participa en trobades i festes d’arrel tradicional i popular d’arreu del país. Són presents també a totes les festes de la ciutat, amb cercaviles i ballades de gegants i de capgrossos que animen a petits i grans a sortir al carrer.

Terra Endins
6:00 pm
Havaneres · Festa Major
6:00 pm

TERRA ENDINS

El grup d’havaneres Terra Endins, fundat a Girona l’any 1974, és integrat per Miquel Llorenç, Joan Vila, Joan Vila Safont, Narcís Palomeras i Pablo Serna. La formació, que té diversos discos publicats, actua arreu on troben públic a qui agrada les cançons marineres. El seu darrer disc, de 2016, 40+, inclou cançons d’amor com La Colometa o Rosina, i clàssics del gènere com ara La golondria i El capità.

Rikus
6:00 pm
Pregó de Festa Major
8:00 pm
24è Sopar Popular i ball amb Genions
9:00 pm

 

Venda de tiquets: Casa de la Paraula.

Menú: embotits i amanida, pollastre, botifarra, patates xips, postres de Santa Coloma, pa, vi, cava, aigua, cafès i gotes.

La Pegatina
11:00 pm

El grup dels de Montcada i Reixac, fundat l’any 2003, és segurament la formació de més èxit i reconeixement de l’actual escena musical catalana. És la gran banda del moment. Amb set discos publicats tenen un extens repertori que inclou èxits coneguts per tota una generació del seus joves seguidors. En directe ofereixen un concert festiu i contundent, espectacle que el grup porta arreu del món en les seves gires i que, aquest any, para a Santa Coloma de Farners com a cap de cartell de la Festa Major. Excepcional concert d’una banda consolidada que, segur, atraurà seguidors de tot arreu.

Roba Estesa
11:00 pm

Roba Estesa és una formació tarragonina integrada per sis dones que fan música festiva i de combat que fusiona estils musicals genuïnament urbans amb sonoritats i instrumentacions de la música folk i d’arrel tradicional. Les noies del camp tarragoní (l’Helena Bantulà, la Clara Coloma, la Clàudia Garcia-Albea, l’Alba Magriñà, la Neus Pa`ges, la Gemma Polo i l’Anna Sardà) varen guanyar, l’any 2015, el Premi Sons de la Mediterrània, atorgat per la revista Enderrock, amb el seu primer disc: Descalces; al qual va seguir, l’any 2018, la seva segona producció, Desglaç.

Banda Biruji
11:00 pm

La Banda Biruji és un potent grup musical que versiona alguns dels èxits més coneguts de la música pop i rock dels darrers quaranta anys. En els seus concerts interpreten, entre d’altres, cançons de Bob Marley, Madness, Dr. Calypso, Obrint Pas i Manu Chao, que per actitud i estètica toquen com si fossin temes propis. Els seus directes, arrauxats i potents, ressonen amb tota la força d’una banda de rock clàssica.