AGENDA

Saturday, September 22 2018

Fotografia estereoscòpica del fons Vilallonga
12:00 am

El passat 2009 la família Vilallonga -en Jesús Carles de Vilallonga i la seva muller, Katherine Slusher- va fer donació al fons de l’Arxiu Comarcal de la Selva d’un extens llegat documental del patrimoni familiar. Aquest conjunt, entre d’altres documents, inclou una col·lecció de fotografies estereoscòpiques sobre placa de vidre que es daten entre principis del segle XX i els anys trenta.

Pintores Colomenques
12:00 am

L’estima per l’art i l’exercici de cercar a comunicar amb l’expressió plàstica les pròpies inquietuds, emocions o neguits no són exclusius dels artistes professionals. Ho demostra el treball de set dones colomenques que es diuen a si mateixes pintores «aficionades» malgrat que l’honestadat d’allò que fan, dels quadres que pinten, i les raons que les animem a fer-ho, no ho són gens d’aficionades o amateurs. La raó perquè pinten, els temes que trien i per a qui ho fan, mereixen tot el nostre respecte i reconeixement.

Llum elèctrica
12:00 am

El pintor colomenc Josep Maria Fontanet exposa la seva producció artística més recent a la Casa de la Paraula. L’exposició, que titula Llum elèctrica, aplega un conjunt de pintures a l’oli que tenen com a nexe comú la il·luminació artificial, a voltes dura, de paisatges i estances interiors deshabitats que l’artista retrata amb un estil realista.

dream St., de Marcel Font
12:00 am

En Marcel Font és un fotògraf colomenc que ha participat en nombroses exposicions i té obra publicada en revistes i llibres especialitzats en fotografia artística. El treball que exposa a la Casa de la Paraula són instantànies de paisatges urbans anodins, difícils d’identificar, en els quals destaca la presència de vianants que transiten per la ciutat, sense que es pugui endevinar on van o què fan. Són personatges que no interaccionen entre ells ni amb l’entorn: només passen.

XVIII Trobada de Clàssics
9:00 am

Sortida des de l’Ajuntament i arribada a les 13 h, al parc tancat de la plaça Farners. 

Festa Major
10:00 am
Reggae per xics
12:00 pm

Els músics del grup The Penguins es varen atrevir, amb molt d’encert, a fer un concert de reggae per a públic infantil i familiar. Per apropar aquest estil musical als més petits, i fer-los gaudir de la música, toquen un repertori de cançons populars i d’autor d’arreu de Catalunya que interpreten a ritme de la música jamaicana. Creen d’aquesta manera una combinació única entre el reggae i les cançons que la mainada coneix, que toquen en concerts que són sempre animats, alegres i participatius.

Llum elèctrica
12:00 pm

El pintor colomenc Josep Maria Fontanet exposa la seva producció artística més recent a la Casa de la Paraula. L’exposició, que titula Llum elèctrica, aplega un conjunt de pintures a l’oli que tenen com a nexe comú la il·luminació artificial, a voltes dura, de paisatges i estances interiors deshabitats que l’artista retrata amb un estil realista.

Sardanes amb la cobla Montgrins
12:00 pm

Santa Coloma de Farners s’honora de ser ciutat sardanista. Tot l’any s’hi fan audicions i ballades de sardanes i la cobla local, La Flama de Farners, fundada pel mestre Josep Carbó, l’any 1981, participa a totes les festes i celebracions de la ciutat. Per Festa Major també es conviden altres cobles. Encara que també se’n fan a d’altres llocs, la plaça Farners és l’escenari sardanista més reconegut de la ciutat.

Trobada gegantera i cercavila de Festa Major
5:00 pm

Recorregut: pl. de la Pau, c. Malva, Sant Sebastià, Nogué, pl. Firal, c. Anselm Clavé, Lluís Mon i pl. Farners, on celebraran el 30è aniversari de la colla gegantera de Santa Coloma de Farners i estrenaran un ball. Tot seguit la cercavila continuarà pel c. Pare Lluís Rodés, pg. Sant Salvador i pl. de l’Ajuntament.

Participen les següents colles geganteres: Anglès, Arenys de Mar, Peralada, Sant Hilari Sacalm, Pineda de Mar, Vilassar de Dalt, Arenys de Mar, Maçanet de la Selva, Riudarenes i Lloret de Mar.

Presentació del CE Farners i partit
5:15 pm

17.20 h, al Camp Municipal d’Esports, presentació de totes les categories del CE Farners.

18 h, al Camp Municipal d’Esports, partit de futbol de 1a Catalana entre AEC Mollet i CE Farners.

 

Glaukoma
11:00 pm

Glaukoma és un grup format per músics de Tolosa, Donosti i Irún. És una banda que, en la millor tradició del rock radical basc, fa cançons que tenen unes lletres de fort contingut polític i social, que interpreten amb un estil que barreja la música rap amb el reggae, el ragamuffin i el dancehall. Són un grup d’èxit de l’escena musical alternativa que actua a sales d’arreu de l’Estat i es presenten per primer cop, per Festa Major, a Santa Coloma de Farners.

Orquestra Maribel
11:00 pm

Una colla d’amics una mica troneres de Sarrià de Ter es varen reunir el 2012 per fundar l’Orquestra Maribel, grup musical que anima festes majors i festivals estiuencs d’arreu de les comarques gironines, i de més enllà, amb una proposta de música festiva que tot ho aposten a un repertori de versions de grans èxits de la música dels anys 80 ençà que el seu públic coneix bé i celebra entusiasta.

Animal DJ
11:00 pm

Els Animal DJ tornen a la Festa Major de Santa Coloma de Farners després de participar-hi l’any passat. Encara tenim el record del seu delirant concert en el qual conills i pingüins cantaven i ballaven dalt de l’escenari al ritme trepidant de la rumba, l’ska, el reggae, el punk i el rock. Recordeu que no s’ha de donar menjar a les bèsties dels parcs zoològics encara que aquestes endrapen llaminadures i altres estimulants, fins ben entrada la nit.