AGENDA

Sunday, September 23 2018

Fotografia estereoscòpica del fons Vilallonga
12:00 am

El passat 2009 la família Vilallonga -en Jesús Carles de Vilallonga i la seva muller, Katherine Slusher- va fer donació al fons de l’Arxiu Comarcal de la Selva d’un extens llegat documental del patrimoni familiar. Aquest conjunt, entre d’altres documents, inclou una col·lecció de fotografies estereoscòpiques sobre placa de vidre que es daten entre principis del segle XX i els anys trenta.

Pintores Colomenques
12:00 am

L’estima per l’art i l’exercici de cercar a comunicar amb l’expressió plàstica les pròpies inquietuds, emocions o neguits no són exclusius dels artistes professionals. Ho demostra el treball de set dones colomenques que es diuen a si mateixes pintores «aficionades» malgrat que l’honestadat d’allò que fan, dels quadres que pinten, i les raons que les animem a fer-ho, no ho són gens d’aficionades o amateurs. La raó perquè pinten, els temes que trien i per a qui ho fan, mereixen tot el nostre respecte i reconeixement.

Llum elèctrica
12:00 am

El pintor colomenc Josep Maria Fontanet exposa la seva producció artística més recent a la Casa de la Paraula. L’exposició, que titula Llum elèctrica, aplega un conjunt de pintures a l’oli que tenen com a nexe comú la il·luminació artificial, a voltes dura, de paisatges i estances interiors deshabitats que l’artista retrata amb un estil realista.

dream St., de Marcel Font
12:00 am

En Marcel Font és un fotògraf colomenc que ha participat en nombroses exposicions i té obra publicada en revistes i llibres especialitzats en fotografia artística. El treball que exposa a la Casa de la Paraula són instantànies de paisatges urbans anodins, difícils d’identificar, en els quals destaca la presència de vianants que transiten per la ciutat, sense que es pugui endevinar on van o què fan. Són personatges que no interaccionen entre ells ni amb l’entorn: només passen.

Sardanes amb la cobla Principal de la Bisbal
12:00 pm

Santa Coloma de Farners s’honora de ser ciutat sardanista. Tot l’any s’hi fan audicions i ballades de sardanes i la cobla local, La Flama de Farners, fundada pel mestre Josep Carbó, l’any 1981, participa a totes les festes i celebracions de la ciutat. Per Festa Major també es conviden altres cobles. Encara que també se’n fan a d’altres llocs, la plaça Farners és l’escenari sardanista més reconegut de la ciutat.

Macedònia
12:00 pm

El grup de música pop infantil i juvenil més popular de Catalunya torna a Santa Coloma de Farners per presentar les cançons del seu últim disc «Estic Contenta!», editat el passat 2017. La quarta generació del grup, formada per la Mar, la Carlota, la Noa, l’Anna i la Gina, va prendre el relleu l’any passat, i amb les seves cançons plenes de vitalitat, venen a animar els més petits de casa. Els pares, no patiu, que també us ho passareu bé.

Festa Major
5:00 pm
El vestit pop de l'emperador
6:00 pm

Sol Solet Rialles presenta "El vestit pop de l'emperador"

En un regne de flaixos i miralls, Sa Majestat l’Emperador Presumit té per costum estrenar quatre vestits cada dia. Però per més vestits que acumula, cap el satisfà. Necessita el millor dels millors, el més sublim, el més modern,... I més ara, que s’acosta la passarel·la anual de la reialesa! Cal un vestir únic per a un emperador únic. Tan especial que només els més llestos de palau el podran apreciar.

Producció: La roda produccions

Passacarrers i Ball de l'Àliga
7:00 pm

Ball de l’Àliga i passacarrers amb la Xaranga Damm-er, els Trabucaires d’en Serrallonga i músics de l’Escola de música municipal Josep Carbó.

Recorregut: c. Pare Lluís Rodés, Noguer, pl. Firal, c. Anselm Clavé, Lluís Mon i pl. Farners.

L’Àliga, animal noble i caçador, és el més conegut i important de tots els animals del bestiari festiu tradicional català. De ball greu i solemne, la veureu només els dies de festa assenyalada.

Raggatunning
11:00 pm

Els Raggatuning són un grup de versions de música descaradament patxanguera que versionen grans èxits de les emissores de radiofórmula comercials i conegudes sintonies de televisió i «jingles» publicitaris, cançons que interpreten a ritmes accelerats i sonoritats llatines, tropicals, funkis i discotequeres. Són una banda de directe arrauxat i que anima a ballar a un públic que, còmplice, no triga gens a encomanar-se de la festa.