AGENDA

Sunday, November 11 2018

La Cadira
12:00 am

Esther Polo, artista seleccionada en el programa Art en Ruta que promou el Consell Comarcal de la Selva, pren un element gairebé banal del nostre entorn quotidià, una simple cadira, amb la qual crea una instal·lació artística que suggereix en el visitant imatges i vivències inèdites. L’artista de Sant Hilari, que és membre del col·lectiu osonenc Ex Abrupto, utilitza les cadires de manera recurrent en la seva obra artística. Les ha fotografiades, n’ha fet dibuixos i gravats. Instal·la la cadira a la Casa de la Paraula, que n’acollirà la instal·lació expectant.

Ratafies presentades al 37è Concurs de Ratafia
12:00 am

El Concurs de Ratafia és l’acte central i participatiu més important de la Festa de la Ratafia, que se celebra cada any el segon cap de setmana de novembre. Les bases per participar al concurs, entre d’altres requeriments, estableixen que totes les ratafies han de tenir nou verda entre els seus ingredients, han de ser de producció casolana i, és clar, no poden contenir additius artificials. Si es respecten aquestes regles senzilles tothom pot participar al concurs. Totes les ampolles de ratafia s’exposaran a la Casa de la Paraula, els dies de la festa.

Francisca: una dona enamorada del bosc
12:00 am

L’exposició reivindica la figura de la ratafiaire, bosquerola, eixarcoladora i recol·lectora d’herbes Francisca Pastells i Turà, referent que va inspirar els iniciadors de la Festa de la Ratafia. Tot i la seva senzillesa, amb el seu caràcter amable, el seu esperit de traball i els seus coneixements del bosc, va deixar una empremta en la memòria col·lectiva de Santa Coloma de Farners.

37a Festa de la Ratafia
11:15 am to 9:00 pm

Podeu consultar aquí lel programa de la 37a Festa de la Ratafia

7a Cursa de la Ratafia
8:00 am
Bufa&Sons
11:00 am

Si us agrada la música xalareu amb aquest concert en el qual en Xavi Lozano, músic conegut per les seves col·laboracions en programes de radio i televisió, i amb alguns dels artistes i formacions musicals més coneguts del país, tocarà un repertori de cançons de blues, de jazz i de composicions pròpies amb instruments sorprenents. En Xavi modifica objectes quotidians -una cadira, una crossa, un totxo o una roda de bicicleta- per a fer-ne instruments musicals. Els seus concerts són sempre una experiència musical didàctica i divertida.

Festa de la Ratafia
4:45 pm
Alidé Sans
5:00 pm

L’Alidé és una jove cantant aranesa que compon, escriu i interpreta les seves cançons en llengua occitana. Ha participat en festivals musicals i ha ofert nombrosos concerts tant a Catalunya com a l’Occitània i hores d’ara, ja ha publicat dos discos: «Eth paradís ei en tu», de 2015, i «Henerècia», de 2018, que han tingut una excel·lent acollida de la crítica i públic. La seva música té influències de ritmes càlids tant diversos com la rumba, el reggae i el soul. Cantant i instrumentista, toca l’acordió, la flauta i la guitarra.

Ball a la Llar de Jubilats
5:30 pm

 

Actuacions del mes de novembre

Dia 4 - David Casas

Dia 11 - Paco de Breda

Dia 18 - Josep Llagostera

Dia 21 - Chus

Dia 25 - Duet Sensaciones

Actuacions del mes de desembre

Dia 2 - Jordi Giró

Dia 9 - Anna Macias

Dia 16 - Xus Marcos

Dia 23 - Francesc Mas

Dia 31 - Paco de Breda