AGENDA

Saturday, November 17 2018

La Cadira
12:00 am

Esther Polo, artista seleccionada en el programa Art en Ruta que promou el Consell Comarcal de la Selva, pren un element gairebé banal del nostre entorn quotidià, una simple cadira, amb la qual crea una instal·lació artística que suggereix en el visitant imatges i vivències inèdites. L’artista de Sant Hilari, que és membre del col·lectiu osonenc Ex Abrupto, utilitza les cadires de manera recurrent en la seva obra artística. Les ha fotografiades, n’ha fet dibuixos i gravats. Instal·la la cadira a la Casa de la Paraula, que n’acollirà la instal·lació expectant.

Ratafies presentades al 37è Concurs de Ratafia
12:00 am

El Concurs de Ratafia és l’acte central i participatiu més important de la Festa de la Ratafia, que se celebra cada any el segon cap de setmana de novembre. Les bases per participar al concurs, entre d’altres requeriments, estableixen que totes les ratafies han de tenir nou verda entre els seus ingredients, han de ser de producció casolana i, és clar, no poden contenir additius artificials. Si es respecten aquestes regles senzilles tothom pot participar al concurs. Totes les ampolles de ratafia s’exposaran a la Casa de la Paraula, els dies de la festa.

Francisca: una dona enamorada del bosc
12:00 am

L’exposició reivindica la figura de la ratafiaire, bosquerola, eixarcoladora i recol·lectora d’herbes Francisca Pastells i Turà, referent que va inspirar els iniciadors de la Festa de la Ratafia. Tot i la seva senzillesa, amb el seu caràcter amable, el seu esperit de traball i els seus coneixements del bosc, va deixar una empremta en la memòria col·lectiva de Santa Coloma de Farners.

A l'entorn de llibre d'amic (1977) de Joan Vinyoli
12:00 am

La Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània, de la Universitat de Girona, i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners col·laboren en l’organització del segon Col·loqui de tardor, jornada que convoca a investigadors, estudiosos i lectors del poeta a debatre i aprofundir en el coneixement i estudi de la seva obra. Aquest any el col·loqui és dedicat al Llibre d’amic, poemari que l’autor va publicar l’any 1977 però que aplega poemes escrits molt abans, entre 1955 i 1959.

Petitet. El Rumbero que va prometre l'impossible
7:00 pm

Petitet és la història de Joan Ximénez Valentí, més conegut com a «Petitet», un gitano corpulent del barri del Raval de Barcelona que havia acompanyat, tocant els bongos, molts dels grans músics de la rumba. El seu pare va ser palmero del famós ídol de la rumba catalana, Peret. Abans de morir la seva mare, en Petitet li va prometre que algun dia retornaria la rumba catalana a dalt de tot, a un dels escenaris més importants de Catalunya.