Entra en funcionament l’exprés.cat, un nou bus que uneix directament Santa Coloma amb Girona

Santa Coloma de Farners disposarà a partir del dia 12 de setembre d’una nova línia d’autobusos de l’ATM (Autoritat Territorial de la Mobilitat) exprés.cat que ampliarà la connexió d’autobús públic entre aquesta població i Girona amb quatre línies directes diàries de dilluns a divendres. Es tracta d’una millora del transport públic a la comarca que facilitarà la mobilitat entre les poblacions de Santa Coloma de Farners i Girona. La nova ruta constarà de quatre busos diaris (de dilluns a divendres) en cada sentit. La novetat és que aquests trajectes d’exprés.cat seran directes i tan sols faran parada a l’Hospital Santa Caterina (Salt) i a Girona i es calcula una durada de 40 minuts. Els busos en direcció Girona sortiran a les 7.55h i les 12.20h del matí i a les 16.20h i 20.20h de la tarda des de Santa Coloma de Farners. En sentit contrari, els horaris de tornada seran a les 9.15h, 13.15h, 17.15h i 21.15h. Tots els horaris, inclosos la resta de trajectes no directes a Girona, es poden consultar en el document adjunt.

A l’acte de presentació de les noves rutes hi han assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font;  l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí; l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga; l’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana; i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Noves connexions comarcals

A més, aquestes noves línies d’autobús uniran les poblacions d’Arbúcies (inici i final de trajecte) i Sant Hilari amb Santa Coloma de Farners i Girona (final de trajecte). D’aquesta manera, com ha volgut destacar l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, aquestes quatre noves rutes “facilitaran l’accés dels ciutadans als serveis comarcals que ofereix Santa Coloma com els del Consell Comarcal o la recentment oberta oficina de l’ATC (Agència Tributària de Catalunya)”. Martí també ha destacat que es millora la connexió amb Girona guanyant temps i que els usuaris podran viatjar amb més qualitat, ja que els autobusos són nous i compten amb comoditats com xarxa wifi. El batlle s’ha referit a la l’enllaç amb Sils com el projecte de futur que caldria millorar, ja que la connexió ferroviària amb Barcelona és utilitzada àmpliament a la comarca. El Consorci del Transport Públic de l’àrea de Girona de l’ATM està integrat per l’Ajuntament de Girona, els Consells Comarcals de la Selva, el Gironès i del Pla de l’Estany, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i diversos municipis. Santa Coloma de Farners, que en forma part, aporta en aquest exercici 2017 un total de 32.753,58€.

FOTOS: David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

AdjuntMida
PDF icon horari_expres_sta_coloma.pdf540.53 KB