36a Festa de la Ratafia

Descripció

Fira de productes artesans i de proximitat.

Vela de la ratafia (Pl. Farners) – Totes les ratafies de Catalunya, mostra explicativa de destil·lació d’aiguardent, venda del got col·leccionable per beure ratafia, i novetats com: la ratafia Corriols (No a la MAT), el llibre Els colors de la ratafia de l’Anna Selga, el xarop suís d’herbes de la Ratafia, el vinagre de ratafia Virat, la ratafia del 125è aniversari de Ratafia Bosch. També podreu trobar el llibre Petita història de la Festa de la Ratafia (Pilarín Bayés) i adquirir la tetralogia de ratafies 1842 de Santa Coloma (Clàssica, Nou Verda, Vuit Porrons i de Cireres).

Espai Xics (Banca Món – Pl. Farners) – L’espai que permet als visitants participar en activitats (treballs manuals, pintada dels personatges de la Festa, cares) i aprendre a jugar a diferents jocs. Hi participen: Cannet.Jocs, Dana Belly Art i El Ninot.

Ratafiarium (Pl. Firal) – Mostra de productes gastronòmics elaborats amb ratafia. Hi podreu tastar i comprar productes com xuixos, magdalenes, galetes, bunyols,… tot elaborat amb ratafia.

Pl. Firal – Circuit de ponis. Organitza: Club Hípic Natura a Cavall.

8h – Parc St. Salvador – 6a Cursa de la Ratafia (una de 25 km i una altra d’11 km). Organitza Club Olímpic Farners.

9h – Plaça Farners – Despertada amb els Trabucaires de Cardedeu. recorregut pel centre fins arribar a la plaça del Firal.

10h – Pl. de la Pau – 22a Trobada de Puntaires. Organitza: Puntaires de Farners

Davant pastisseria Trias – Demostració de neules artesanes.

10:30h – Arxiu – Presentació de la ratafia reserva per celebrar 125 anys de Destil·leries Bosch de Sant Quirze de Bezora, a càrrec de Faustí Bosch.

11h – Carpa circ Salle – Espectacle de clown amb Contaminando Sonrisas.

12h – Arxiu – Presentació del vinagre VIRAT, aromaitzat amb herbes de la ratafia 1842, a càrrec de la Confraria de la Ratafia, el Celler Mas la Caçadora i Tegust Infusions. Tast de productes fets amb herbes de la ratafia i amb el vinagre VIRAT a càrrec del col·lectiu Eixarcolant (Igualada). Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat.

12:30h – Carpa circ Salle – “Tots a Taula” amb Marc Parrot i Eva Armisén. El músic Marc Parrot i la il·lustradora Eva Armisén varen publicar un llibre disc per a nens en el qual sis personatges expliquen les seves experiències al voltant del menjar.

16h – Arxiu – Xerrada “Farmaciola d’Hivern” a càrrec de Judith Ramírez del projecte “Les Remeieres” de l’Associació Etnobotànica Rusticana. Entre molts remeis casolans per aquest hivern, també s’explicarà el secret de com fer la popular “pomada Panchu”. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat .

17h – Carpa circ Salle – Concert amb Pony Pisador. El Pony Pisador és un grup de música folk i d’arrel que fusiona música irlandesa amb les sonoritats del country, el bluegrass i la música mediterrània. Concert divertit i desenfadat, de cançons carregades d’humor i ironia.

18h – Jardí de la Ratafia (C/ Lluís Món) – Transformació de les herbes dels Petits Confrares a l’essència de la Confraria Jove. Adjudicació herbes als nous Petits Confrares. En Nou Verda lliurarà els sac d’herbes i el diari a cada Petit Confrare nou. Per acabar en Salvador i la Farners posaran a dormir en Nou Verda fins l’any vinent.

19h – Pl. firal – Gran castanyada popular organitzada pel Jovent del Poble i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, amb castanyes i vi novell del país. Amb la col·laboració de Blackbruc.

19h – Orgasmes: la Comèdia és una divertida comèdia sobre el tema universal, i tan antic com la humanitat mateixa, de les diferències i les complexes relacions entre les dones i els homes. Èxit del teatre internacional del dramaturg americà Dan Israely, divertida i fresca. Intèrprets: Roger Pera i Sam Sánchez.

20h – Vela de la Ratafia – Litúrgia de tancament de la 36a Festa de la Ratafia amb la despenjada del penó, i recorregut que durà a la casa del custodi (persona guanyadora del premi de millor ratafia local d’enguany).

Data inici - fi

12/11/2017

Hora inici - fi

10:00

Preu

Comparteix