8 joves troben feina gràcies al programa "La Selva es compromet"

  • 3 contractes indefinits 

          -Ajudant de cuina
          -Encarregat de botiga
          -En una empresa càrnica

  • 1 contracte de 6 mesos, d'operari en una bugaderia industrial
  • 1 contracte d'un any, com a jardiner
  • 3 contractes temporals

          -Un cambrer
          -Dos en un magatzem tèxtil


A través d'aquest programa s'han atès una quarantena de joves de Santa Coloma de Farners des de principis d'any, 16 dels quals estan participant activament en les activitats del programa. 

Les accions d'orientació educativa i socio-laboral que estructuren el programa, que acabarà el proper 31 de desembre, pretenen ser oportunitats de desenvolupament competencial per als joves d'entre 16 i 29 anys que, per circumstàncies diverses, necessiten un procés de reflexió i d'orientació per redirigir les seves trajectòries educatives i/o professionals. Així, l'objectiu és que aquests joves que no treballen, ni estudien rebin una oferta d'ocupació de qualitat i/o de formació, missió que només s'aconsegueix amb la implicació de tots els agents socials i educatius del territori.

El programa La Selva Es Compromet es desenvolupa en tres etapes diferents: acollida, orientació i disseny del full de ruta de l'itinerari personal; execució del full de ruta personal, i inserció laboral i/o retorn al sistema educatiu. Ofereix d'una banda, serveis d'orientació i tutorització, i de l'altra, formació i adquisició d'experiència professional a partir de la dinamització dels recursos formatius i professionalitzadors disponibles a la comarca. Gràcies al treball comunitari a La Selva, amb la participació tècnica de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, l'esforç del Consell Comarcal de La Selva, el suport de l'OTG de Salt, el compromís de l'Ajuntament de Sils i la col•laboració el teixit empresarial, les actuacions amb els joves dibuixen un escenari on prop d'un 44% esdevindran insercions laborals favorables.

Aquest programa està gestionant la Fundació Privada Gentis, i està inclòs en el marc de la Garantia Juvenil, que lidera el Servei d'Ocupació de Catalunya i subvenciona el Fons Social Europeu. L'Ajuntament de Santa Coloma l'aplica per primer cop. Té un conveni d'un any amb la Fundació Gentis per dur-lo a terme, si bé és prorrogable a dos anys més, si s'assoleixen els objectius.
1.jpg
El Sr. Joan Martí,
alcalde de Santa Coloma de Farners i el Sr. Manel Barroso, regidor d'Obres i
Serveis i Joventut, 
dinamitzant una sessió d’enfortiment del paper social dels
joves.