Aquest dijous arrenca la 33a Festa de la Ratafia

Diferents espais del centre de la ciutat, com la plaça Farners, la plaça del Firal, la Casa de la Paraula, els entorns naturals de la ciutat i tot el nucli històric, seran protagonistes d’aquesta festa que any rere anys atrau milers de visitants. Divendres es farà el sopar de la ratafia, que acollirà 600 comensals. En el decurs d’aquest sopar es coneixeran els guanyadors del concurs de la ratafia 2014 al qual s’hi ha presentat 197 ratafies casolanes. Aquest concurs és el més antic de Catalunya. 

Ratafia | Santa Coloma de Farners

Enguany s’han editat tres receptes colomenques per elaborar ratafia i que són les més antigues de ratafia de Catalunya i s’ha unificat i renovat la imatge. L’edició de la Ratafia 1842 és limitada i només està disponible a Santa Coloma de Farners. L’any 1997, l’Arxiu Històric Comarcal de Santa Coloma de Farners va rebre una llibreta manuscrita del 1842 on, entre altres materials, hi apareixien les 3 receptes de ratafia més antigues de Catalunya, escrites per Francesc Rosquellas i Alomar. Així va ser com es van desvetllar les arrels profundes de la ratafia a Santa Coloma de Farners.
Un altre de les novetats d’aquesta edició és la presentació del llibre “Els colors de la ratafia”, una guia fotogràfica per aprendre a elaborar ratafia, basada en la recepta de l’autora, la farmacèutica colomenca Anna Selga i Martí. És un llibre que permet gaudir de la bellesa de les plantes que s’utilitzen per preparar aquest licor. Les 57 espècies vegetals que formen aquesta recepta les ha anat recopilant l’autora al llarg dels anys amb una base etnobotànica.
Els dies 8 i 9 de novembre, continuaran els guiatges de la Ruta urbana de la ratafia. Els participants poden descobrir els diferents indrets de la ciutat relacionats amb aquest licor. 
Fins el 23 de novembre es poden degustar plats relacionats amb la ratafia en més de 30 restaurants de Santa Coloma de Farners i la Selva, en el marc de les jornades “Ratafia al plat”.