L’empresa Nora incorpora una màquina escombradora elèctrica per millorar el servei de neteja viària a Santa Coloma

Amb el propòsit de millorar el servei de neteja viària a Santa Coloma de Farners d'una forma ecològica i respectuosa amb el medi ambient, l'empresa comarcal de gestió de residus, Nora, ha incorporat una màquina escombradora 100% elèctrica a la seva flota de vehicles, que va entrar en funcionament el passat dimecres pels carrers més cèntrics de la ciutat.

Es tracta de la Dulevo D.zero, una eina dotada de tecnologia totalment ecològica. Un model elèctric i de zero emissions de CO₂ amb una contaminació acústica molt reduïda, que permetrà l'escombrat pràcticament sense fer soroll gràcies al rendiment del motor elèctric.

La màquina, a més d'un eficient sistema d'estalvi d'aigua, disposa d'una autonomia de 8 hores de feina, temps més que suficient per poder realitzar el torn de treball sense que el personal de neteja hagi d'aturar la seva activitat per recarregar-la.

Entre altres característiques, destaca la incorporació d'un xassís articulat per garantir la maniobrabilitat a les zones cèntriques; la gran capacitat de càrrega (2 m³); l'amplada d'escombrat variable (de 1.750 a 3.200 mm); i la càmera de visió, un element per garantir la seguretat dels vianants durant la prestació del servei.

L'adquisició d'aquest vehicle de neteja per part del Consell Comarcal de la Selva va en sintonia amb el compromís sostingut del consistori pel que fa a la preservació del medi ambient, i de fer de Santa Coloma una ciutat que aposta per un model de funcionament que gira al voltant d'eficiència i sostenibilitat.

En els propers dies es duran a terme diverses reunions de treball per a abordar l'adquisició dels vehicles necessaris per a la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta a Santa Coloma, prevista per la tardor de l'any vinent.

Area de govern: