La Confraria de la Ratafia presenta la Carta de les Ratafies Catalanes

“La ratafia és l’essència d’un territori presentat en una copa, una beguda d’autor, de Km0, filla del cicle de la natura: la força de les herbes de la primavera, el sol i serena, el silenci del repòs i una lenta metamorfosi d’estiu...”, s’explica en la presentació del projecte. 
La Carta inclou la “ressenya” visual, olfactiva i gustativa de cinc ratafies catalanes, en concret la ratafia de Santa Coloma, la Russet d’Olot, la Raiers de La Pobla de Segur, la Terrània de Girona i la Bosch Reserva de Sant Quirze de Besora. 

Carta de ratafies catalanes - Santa Coloma de Farners

Per ajudar als clients a escollir una de les ratafies, dos sommeliers han descrit les notes de tast de cadascuna d’elles amb un llenguatge senzill, proper i, fins i tot, poètic. Les característiques visuals contenen adjectius com “cedre envernissat”, “llàgrimes presents”, “color de mel de bruc”, “voraviu prim verdós” o “color de garrofa madura”, entre d’altres. També inclou les característiques olfactives i gustatives, amb atributs com “coca de forner ensucrada amb comí i matafaluga”, “àlbum d’herbolari”, “caramel de melissa”, “agulles de pi al terra del bosc després de la pluja” o “xiclet de regalèssia”, per posar alguns exemples. 
El disseny de la Carta està pensat per posar les ratafies a la categoria que es mereixen, amb una imatge elegant i fina però, alhora, robusta i popular, com el mateix licor. Segueix la línia gràfica de l’Univers de la Ratafia amb una base de fusta encunyada amb la forma de la lletra “R”. 
Ara com ara s’està treballant perquè el màxim de bars i restaurants de Santa Coloma de Farners tinguin la carta de ratafies, mentre que en una segona fase s'estendrà la iniciativa a altres municipis catalans. La Carta de les Ratafies Catalanes és un projecte liderat per la Confraria de la Ratafia que neix en el marc de la plataforma HibriturSelva com a producte innovador pel turisme a Santa Coloma de Farners. Precisament la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners treballen conjuntament per potenciar la ciutat com a capital de la ratafia.

Fotos: La Selva Comunica