Santa Coloma de Farners es mulla per les aigües mineromedicinals i el turisme de qualitat i salut

Els vuit municipis catalans lligats al termalisme, integrants del Consorci de Viles Termals de Catalunya, donen un nou impuls a la marca turística: “Catalunya Termal”; un projecte que té com a principal objectiu impulsar el termalisme de casa nostra i fer-ho amb tots els valors afegits que ofereixen les especificitats de cadascuna de les viles termals, promovent l’oferta turística vinculada a l’activitat balneària. La voluntat del Consorci és col·laborar en aquesta tasca amb altres institucions com la Generalitat, les Diputacions, els Consells Comarcals, i també amb les associacions i els agents turístics de l’àmbit privat. 

Viles termals de Catalunya | Santa Coloma de Farners

En aquest sentit i en la presentació, el President del Consorci i alcalde de Caldetes, Joaquim Arnó, ha ressaltat la proposta de “sortir arreu del món amb una oferta que aglutini tant els interessos del sector públic com del sector privat”. El regidor de l’Ajuntament de La Garriga, l’historiador Albert Benzekry, ha parlat del valor de les aigües mineromedicinals i finalment, el regidor de l’Ajuntament de Caldes de Montbui Isidre Pineda ha presentat la nova campanya publicitària de la marca Catalunya Termal i el nou portal web www.catalunyatermal.cat
El Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig, ha posat en valor, en la cloenda de l’acte, que el turisme a Catalunya “és una part del nostre projecte de país i parteix d’una posició fantàstica, i que tot i la competència, cal seguir innovant, adaptant-nos a les noves tendències i vetllant per l’excel·lència de la nostra oferta”.
Les 8 viles termals catalanes agrupades en el Consorci representen la tradició termal catalana en la seva màxima expressió: Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners. Algunes d’aquestes viles atresoren una tradició termal mil·lenària. 

Viles termals de Catalunya | Santa Coloma de Farners

Aquests municipis catalans tenen una gran riquesa hidromineral constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i/o termals, declarades d’utilitat pública, amb propietats terapèutiques preventives per a la salut. Les propietats d’aquestes aigües singulars també proporcionen benestar, relaxació i equilibri al cos.
A partir de la posada en marxa de la campanya s’ofereix un nou disseny del portal Web del Consorci (www.catalunyatermal.cat), amb l’objectiu de servir de plataforma per a la promoció del turisme termal català; amb nous continguts i elements audiovisuals de difusió, sota el lema: “Sents l’aigua?”, que li permetran presentar-se arreu com a referent del turisme termal al país
Els continguts de catalunyatermal.cat ens endinsen en la història del termalisme a Catalunya i els seus beneficis, tant terapèutics com turístics; donen a conèixer cadascuna de les 8 viles consorciades, la seva singularitat i relació amb el termalisme i les aigües mineromedicinals i els seus principals atractius turístics i patrimonials, fent especial èmfasi amb ofertes complementàries com el turisme cultural i el senderisme. Tanmateix ens adreça a tots els establiments balnearis dels 8 municipis.