Setmana intensa d'activitats en el marc de 'No a la MAT'

Les accions no s’han aturat des del passat 13 de desembre, dia que es va presentar la campanya informativa contra la MAT. S’ha fet arribar arreu el missatge dels perjudicis en el territori i en la salut de les persones que representarà aquesta línia d’alta tensió que passarà per valuosos i estimats paratges de Santa Coloma de Farners. 
Aquest dilluns, No a la Mat Selva serà present en l’arribada del Pelegrí de Tossa a Santa Coloma per tal de lliurar-li el manifest “La Mat la pesta del segle XXI”. 

No a la MAT - Santa Coloma de Farners

El proper dimecres, 22 de gener, es fa l’acte central de la campanya a l’Auditori de Santa Coloma. Consistirà en una xerrada/debat popular sobre “L’espoli de la MAT”. Intervindrà el metge, Joan Martí, membre de No a la MAT Selva.
El dissabte 25 de gener, a la plaça del Firal (19:00), tindrà lloc una apagada de l’enllumenat públic sota el lema “Apaguem el monopoli elèctric i l'encenem de la consciència col•lectiva”. Un cop més es tornarà a demanar un nou model energètic en el nostre territori que sigui més respectuós, de proximitat i sostenible amb l'entorn i amb les persones. En aquesta acció hi haurà actuacions del gegants i capgrossos, dels trabucaires, dels castellers i es farà una batucada.
El diumenge 26 de gener, a la Biblioteca Joan Vinyoli, es farà la consulta popular sobre la MAT. Es podrà votar de les 09:00 h a les 21:00 h. 
Durant aquestes setmanes s’ha fet recollida de signatures i d’al·legacions en contra de la MAT, també s’ha obert la possibilitat de votar on-line perquè les persones que el 26 de gener estiguin fora de Santa Coloma puguin manifestar-se, amb el seu vot, en referència a aquesta línia de molt alta tensió. 

Fotografies: La Selva Comunica