Rutes a peu

Una de les coses de les que pot presumir Santa Coloma és la gran quantitat de rutes, per a tots els nivells, que discorren per les muntanyes properes.

 

   Ruta per l'univers de la ratafia

Guiatge per un itinerari urbà per descobrir els diferents indrets de la ciutat relacionats amb aquest licor. Aquesta experència permetrà als visitants endinsar-se en la història de la ratafia a Santa coloma de Farners, indret on shan trobat les receptes més antigues de catalunya, de la mà de Francesc Rosquelles. Coneixeran els origens de la Festa de la ratafia, podran olorar les herbes que s'utilitzen per preparar aquesta beguda i degustar-la amb una coca de ratafia.

Detalls de la ruta:

Dates: 5, 12 i 13 de novembre. Hi ha la possibilitat de demanar una data que no sigui de les proposades per a grups d'un mínim de 15 persones.

Hora: 11.00h

Punt de trobada: plaça Farners (sota les mesures)

Preu: 5€ (gratuï menors de 10 anys)

La ruta inclou: guia professional, tast de ratafia i coca de ratafia.

Per a més informació i reserves: turisme@scf.cat o al tel 972 84 09 77

 

   Itinerari poètic Joan Vinyoli

L'itinerari transcorre en un recorregut circular pel Parc de Sant Salvador, un entorn natural de gran bellesa, on descobriereu la riera, les fonts, els salts d'aigua i les alzines sureres que van inspirar Vinyoli.

El conjunt de poemes que es llegeixen durant l'itinerari és representatiu de la riquesa temàtica i estilística de l'obra de Vinyoli i alhora mostra l'empremta que els feliçosestius passats a Santa Coloma gravaren primer en el seu imaginari i, després, des de la nostàlgia, en els seus versos.

Detalls de l'itinerari:

Dates: 19 de novembre i 10 de desembre. Hi ha la possibilitat de demanar una data que no sigui de les proposades per a grups d'un mínim de 15 persones.

Hora: 11.00h

Punt de trobada: al parc de Santa Salvador.

Dificultat: fàcil

Descàrrega

Preu: 5€ (gratuï menors de 10 anys)

La ruta inclou: guia professional i fulletó de l'itinerari.

Més informació: l'itinerari té una durada d'hora i mitja i és d'un quilòmetre i mig de distància a peu per un entorn natural excepcional. És de dificultat baixa.

Per a més informació i reserves: turisme@scf.cat o al tel 972 84 09 77

 

   Ruta de les 10 ermites

La ruta de les 10 ermites és un recorregut que es pot portar a terme en uns tres dies i es fa possible que es visitin, a més de les deu ermites, altres punts d'interès històric, artístic i, especialment, natural. A més de les deu ermites, són destacables punts com el castell de Farners o a la Creu Roques del Rei, així com les nombroses fonts que poblen el camí. Aquesta ruta ha estat pensada, en principi, per recórrer en tres dies les deu ermites a peu, amb els itineraris marcats. Es pot fer la ruta amb bicicleta o amb cavall. Però també es poden fer sortides matinals d'ermita a ermita, després d'accedir amb cotxe a l'ermita on es vulgui començar la caminada. No hi ha cap recorregut parcial però passa per diversos termes municipals. Concretament el recorregut passa per Santa coloma de Farners, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Osor o Anglès, entre d'altres. D'aquesta manera es pot conèixer la part més muntanyosa de la comarca de la Selva.

Detalls generals de la ruta:

Tipus: Circular

Dificultat: Mitja

Senyalització: Marques blanques

 

Detalls de la ruta 1:

Ruta: Santa Coloma - Farners

Temps: 1h:20m

Distància: 5 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 2:

Ruta: Farners - Argimon

Temps: 1h:23m

Distància: 6,8 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 3:

Ruta: Argimon - St. Pere Cercada

Temps: 1h

Distància: 4.5 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 4:

Ruta: St. Pere Cercada - Sta. Victòria de Sauleda

Temps: 1h

Distància: 3,3 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 5:

Ruta: Sta. Victòria de Sauleda - St. Miquel de Cladells

Temps: 1h:15m

Distància: 5,4 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 6:

Ruta: St. Miquel de Cladells - Sta. Margarida de Vallors

Temps: 1h:30m

Distància: 6.5 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 7:

Ruta: Sta. Margarida de Vallors - El Pedró

Temps: 1h:45m

Distància: 7 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 8:

Ruta: El Pedró - Sta. Creu d'Horta

Temps: 1h:30m

Distància: 6.2 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 9:

Ruta: Sta. Creu d'Horta - Sta. Bàrbara

Temps: 1h:30m

Distància: 7 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Detalls de la ruta 10:

Ruta: Sta. Bàrbara - St. Andreu de Castanyet

Temps: 1h:45m

Distància: 9.4 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

 

Total de la ruta (circular)

Distància: 66 km

Dificultat: Mitja

Esquema

Mapa

Els temps són orientatius i depenen del pas de cada persona
Els esquemes de la ruta són cortesia de Josep Danés
Els mapes cartogràfics són cortesia de Xavier Viladevall i Olga Caballé

 

   Ruta d'en Serrallonga

La Ruta d'en Serrallonga és un itinerari de gran interès històric, paisatgístic i faunístic que travessa les Guilleries. L'itinerari principal uneix Santa Coloma de Farners amb Sau passant per Osor. Té també dues variants que enllacen les poblacion d'Anglès i Sant Hilari Sacalm amb aquesta ruta.

La ruta permet conèixer de prop els llocs més entranyables de la biografia del mític bandoler: encreuaments de camins on realitzava els atracaments (coll de Roscall), colls on era esperat per batalles i sometens (coll de Nafré i coll de Querós), indrets on es va casar i viure (can Serrallonga), masos i coves on s'amagava i també el lloc on ésser capturat (ca l'Augustí).

El paisatge és corprenedor, deshabitat, feréstec, d'una gran varietat botànica pels canvis continuas de pendents i l'encadenament de muntanyes i torrenteres. Passareu per llocs on l'home ha deixat l'emprenta de la seva vida quotidiana al llarg dels segles, en formade santuaris, ermites, masos, pous de glaç, ponts, i trobareu acolliment a Osor a les localitats de fi de ruta.

ITINERARI A PEU. La ruta està pensada per fer-la a peu i poder enllaçar dues poblacions de l'itinerari en una jornada. També es poden fer itineraris més curts, sortint i retornant a un mateix punt. Entre aquests són especialment recomanables els que surten de Sobirà o bé del santuari del Coll, amb grans vistes panoràmiques i de fàcil accés per a tot tipus de vehicles.

Detalls de la ruta:

Senyalització: Marques blanques i vermelles corresponents als itineraris de gran recorregut (GR)

Tipus: Lineal

Dificultat: Mitja

Descàrrega

 

   Ruta de l'aigua i el rocar

En aquesta ruta podem gaudir de dos dels paratges més singulars de l'entorn colomenc, el Parc de Sant Salvador i el Rocar.

Per un costat, la Ruta de l'Aigua discorre tota ella vora la riera, des del Magma a la Gorga d'en Vilà, una ruta sense cap dificultat que travessa el parc amb les seves fonts tot seguint el curs de la riera. Si ens hi fixem bé, mentre resseguim la Ruta de l'Aigua trobem tres indicadors de la Ruta del Rocar, que corresponen a les tres vies d'ascensió a la muntanya.

A la Ruta del Rocar podem descobrir un munt de formacions granítiques esculpides amb formes curioses fruit de l'erosió patida al llarg del temps, així com unes vistes panoràmiques de la ciutat a mesura que ens enfilem per la muntanya.

Detalls de la ruta de l'aigua:

Senyalització: Punts blaus

Tipus: Lineal

Dificultat: Fàcil

Descàrrega

 

Detalls de la Ruta del rocar:

Senyalització: Punts vermells

Tipus: Semicircular

Dificultat: Mitja-alta

Descàrrega

 

   Ruta del Romànic

Us proposem descobrir la part essencial del romànic colomenc. Esglésies de muntanya, el monestir de Sant Pere Cercada i el castell de Farners.

Un itinerari per les pedres històriques, que es complementa amb el coneixament de les pedres forjades per la natura, el rocar colomenc, i per un paisatge de muntanya.
Un passeig, en definitiva, per la història de Santa Coloma i la seva natura.

Detalls de la ruta:

Tipus: Lineal

Dificultat: Fàcil

Descàrrega