AGENDA

Wednesday, September 30 2020

Carlos Velilla Lon. Retrats
12:00 am to 1:13 pm

L'exposició de l'artista, pintor i fotògraf , que porta per nom Retrats, i que s'ha hagut de reprogramar, és una petita selecció de 30 fotografies, realitzada durant 45 anys, de retrats de personatges del món de la cultura, la majoria amics o persones amb les quals existeix algun vincle i alguna idea en comú.

Aquest exposició s'emmarca dins la programació del Festival Domini Màgic de Poesia.

Retrats
12:00 am

L'exposició Retrats està formada per 20 quadres i una escultura del Fons d'Art de l'Ajuntament. Hi trobem obres d'art excepcionals d'artistes com Martí Alsina, Vilallonga, Muixart, Borrell i pintors locals com Glòria Morera i Josep M. Fontanet. També és formada per una escultura del reconegut artista internacionalment Karel Apple.

Minicontes
10:00 am

És una sessió dedicada als contes clàssics, de sempre.

Els contes clàssics formen part de la nostra cultura i saber popular, i aquest fet, ens ajuda a explicar d’on venim i quines han sigut les nostres costums  i tradicions. Però, en aquest contes, hi ha intrínsec un llenguatge i una presentació dels personatges que ve molt lligat a una manera de fer i ser antiga, que a vegades, pot arribar a ser sexista i classista. I, cal, tenir-ne cura a la hora d’explicar-los i presentar-los davant el públic infantil.

La mort de Guillem
7:30 pm

“El dolor d’uns pares que han educat el seu fill en un compromís polític que l’ha situat en el punt de mira d’una extrema dreta capaç d’assassinar qui s’atreveix a pensar diferent, i el calvari d’una família que ha de suportar com el judici de l’homicidi es converteix en una campanya de criminalització de la víctima i de les seves idees”. Aquest és, segons Rafa Molés, codirector de l’empresa Suica Films, l’argument de La mort de Guillem, la pel·lícula que narra l’assassinat del jove independentista i antifeixista valencià, Guillem Agulló, l’11 d’abril del 1993.