GESTIÓ DE RESIDUS

pic-rebuig.jpg Rebuig
el rebuig és la part de les deixalles no reciclable, la cendra, les burilles, les compreses i els bolquers, el cotó, la llana, les restes d’escombrada... El rebuig cal llençar-lo dins d’una bossa de plàstic a l’interior dels contenidors de color gris que trobem al carrer. La recollida d’aquests contenidor es realitza cada dia menys els diumenges i festius. El destí d’aquests residus és a l’abocador de Lloret de Mar.

pic-form.jpg FORM (orgànica)
la fracció orgànica dels residus és una part molt important de les nostres deixalles. El destí d’aquesta és la planta de compostage que tenim a Santa Coloma i que transforma aquest residu en “compost”, un adob útil en jardineria i en agricultura. Els contenidors són més petits i tenen la tapa de color marró. Els residus s’han de llençar tancats en una bossa tancada per evitar males olors (millor si és compostable). Una altra manera de gestionar el residu orgànic és a través del compostatge casolà . Fer compostatge és molt senzill i ho podeu fer tots aquells que tingueu jardí, hort i ganes de participar en la campanya de compostatge casolà que ja està en funcionament a tota la comarca. A tots els compostaires se’ls facilita un compostador, es realitzen tallers formatius i es posa a disposició tècnics especialitzats que us resoldran qualsevol dubte que pugui sorgir durant el procés. Per a més informació poseu-vos amb contacte amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.

pic-papercartro.jpg Paper i cartró
el paper i cartró s’ha de col•locar als contenidors de caixa o iglú de color blau, o també als contenidors amb la tapa blava en el centre. El cartró es porta al recuperador per convertir-lo en cartró o paper reciclat. Cal recordar que el cartró cal plegar-lo per tal de permetre que el contenidor no s’ompli tant ràpidament i que en pugin fer ús un major nombre de ciutadans.

pic-vidres.jpg Vidre
el vidre és un material reciclable al 100% i a més el seu reciclatge estalvia una gran quantitat d’energia. El vidre també es porta al recuperador, que en fa la separació per colors, el neteja i després el fon per tornar a fabricar-ne. Cal dipositar el vidre als contenidors d’iglú o caixa