La matinada d'aquest dijous 2 de març s'ha produït un incendi a l'interior d'un domicili al carrer Firal. Una dona de 97 anys ha mort i el seu fill, de 70, ha patit cremades greus i ha estat traslladat a la Vall d'Hebron. Des de l'Ajuntament traslladem el condol a la família i estem ajudant en tot allò que està al nostre abast.

Lamentablement en les darreres setmanes hem patit tres incendis al nostre municipi: al carrer Argiles, al carrer Ponent, i ara al carrer Firal. En el primer només hi va haver danys materials; en el segon, aquest diumenge passat, ferits per inhalació de fums que ja han estat donats d'alta; i en aquest darrer, una persona morta i una altra de ferida greu.

Volem fer arribar a tota la població una sèrie de recomanacions del Departament d’Interior de la Generalitat com a mesures de prevenció per evitar incendis a l'interior d’habitatges:

 

A la cuina

·         No deixeu els fogons de la cuina encesos si heu de sortir de casa.

·         Netegeu sovint els filtres de la campana extractora de la cuina.

·         Si s’encén l’oli d’una paella, tapeu-la i aparteu-la del fogó, però no hi aboqueu mai aigua.

·         En acabar de cuinar, comproveu sempre que els fogons estan apagats.

·         Eviteu distraccions quan tingueu alguna cosa al foc! Una conversa per telèfon, un programa a la televisió o buscar alguna cosa a internet ens pot fer oblidar que tenim el foc de la cuina encès.

 

L'electricitat

·         Eviteu sobrecarregar els endolls.

·         No cobriu els llums o làmpades amb teles, papers o plàstics.

·         La instal·lació elèctrica de casa ha de ser manipulada exclusivament per professionals.

 

Els aparells de calefacció

·         Aparteu qualsevol aparell calefactor dels materials combustibles com cortines, llençols, materials entapissats, cobrellits, sofàs, etc.

·         Eviteu una altra situació de molt risc com eixugar roba posant-la al costat d'estufes o llars de foc.

 

Altres aspectes de prevenció

·         Les espelmes, barres d'encens o qualsevol altre element amb brasa o flama oberta, han d'estar apartats de tot material combustible i han de quedar ben apagats abans d’anar a dormir o de marxar de casa.

·         Si sentiu olor de gas, no obriu cap interruptor (llum, extractor de la cuina, timbre...: obriu totes les finestres que pugueu per ventilar, tancar la clau de pas del gas i avisar la companyia subministradora o els bombers.

·         Si fumeu, assegureu-vos que les cigarretes estan ben apagades abans de llençar-les a la brossa. Si cal, remulleu-les.

·         Totes les portes tallafoc s’han de mantenir sempre tancades, especialment les que comuniquen els aparcaments amb l’escala de l’edifici. No impedeixis el seu tancament amb falques, o lligades amb cordills o cadenes. En cas d’incendi, el fum ompliria tota l’escala !

·         Una mesura molt recomanable és instal·lar un detector de fums a casa, que el podem trobar per un preu molt assequible a moltes ferreteries.

 

TRÍPTIC CONSELLS i ACTUACIONS EN CAS D'INCENDI