La pluja del passat dimecres 28 de juny, poc intensa però molt concentrada en el temps, va provocar que la xarxa de clavegueram de Santa Coloma no pogués absorbir en tan poc temps tota l'aigua concentrada. Per aquest motiu van entrar en funcionament tres sobreeixidors que aboquen directament a la riera, tal i com està previst que passi quan es donen aquestes circumstàncies. Això va provocar que sortissin sobretot elements sòlids arrossegats des de la xarxa de clavegueram, que han quedat a la llera de la riera perquè, com que no va ploure més, no se’ls va emportar l’aigua. Tot i que la funció dels sobreeixidors és evitar que es vegin afectades les instal·lacions domèstiques i que l’aigua s’emporti les restes, en aquest cas, el fet que els elements sòlids hagin quedat dipositats a la llera està generant certes molèsties de pudor i d’aspecte.

La companyia responsable del clavegueram "Aigües Colomenques SA" treballarà per netejar les zones dels tres sobreeixidors i estudiarà canvis en la seva construcció per evitar que episodis similars en el futur continuïn provocant aquestes molèsties.

L’existència de sobreeixidors a les xarxes de clavegueram és un fet comú i habitual a tots els municipis per evitar que els episodis de sobrecàrrega de la xarxa (majoritàriament derivats de pluges intenses i/o concentrades en el temps) repercuteixin en les instal·lacions domèstiques.