El diumenge 28 d'octubre a les 7 de la tarda, l'Auditori municipal de Santa Coloma de Farners acollirà l’estrena de «Ratafia feta música», un concert de lied de la companyia La Fàbrica de Lied. Es tracta d’un concert-conferència que proposa descobrir de la mà de compositors com Toldrà, Fauré o Mompou, cançons que descriuen la fórmula màgica d’aquest licor concebut per a ratificar pactes. Aquesta producció forma part dels programes de suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament colomenc a les produccions professionals d'arts escèniques de les companyies locals i comarcals de la Selva, i serà el primer acte públic que anticipa la 37a Festa de la Ratafia, que se celebrarà també a la capital de la Selva, del 8 a l'11 de novembre.


En aquest concert de cançó clàssica hi participaran dues colomenques: Gemma Horta, cantant soprano; i Anna Selga, farmacèutica, difusora de l’art de fer ratafia com a via per la recuperació de la flora autòctona i com a eina de protecció del medi natural, autora de llibres sobre la ratafia i col·laboradora habitual de la Confraria de la Ratafia, que descriurà les propietats de les herbes de la ratafia entre cançó i cançó. El tenor Jordi Mas i el pianista Cláudio Suzin, completen el cartell d¡aquest concert, que s'emmarca en el VIII Circuit de Lied del Montseny.


Circuit de Lied del Montseny

El VIII Circuit de Lied del Montseny «En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny», és una proposta de La Fàbrica de Lied i es desenvolupa des d’octubre de 2018 fins al febrer de 2019 en 9 pobles del Montseny. El de Santa Coloma de Farners serà el segon concert d'aquest cicle que, com en aquesta ocasió, té programats altres concerts en què el cartell de músics professionals es complementa amb experts en diverses disciplines com són la corredora Núria Picas, el naturalista Martí Boada, la perfumista Esperança Cases o el Circ Los. Aquest format respon a l'objectiu de La Fàbrica de Lied d'apropar aquest gènere de música clàssica al gran públic amb iniciatives originals i atrevides. El cicle rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la direcció del Parc Natural del Montseny i Laboratorios Feltor.


 

Equipament: