La Sivella

Presentació del llibre

Description

Josep Viñas presenta La sivella a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners el 14 de març a les 7 del vespre. Ho farà acompanyat dels també escriptors Salvador Casas i Assumpció Cantalozell

Sinopsi

Una sèrie de personatges passegen per damunt de les ferides que la vida els ha infringit. Algunes han cicatritzat més o menys bé, però d’altres es van obrint i tancant, i les nafres són doloroses. La violència, explícita i implícita, apareix de manera intermitent en la vida d’aquests homes i dones. S’exhibeix en diferents formes: emocional, verbal, misògina, masclista, sexual... però violència al cap i a la fi.

Una sivella, lluent i brillant, és la peça que els uneix a tots plegats i que els portarà a prendre decisions arriscades de conseqüències imprevisibles. De fet, a través de les marques causades per les sivelles, descobrirem com aquests éssers humans esdevenen persones complexes, contradictòries, animals sense ànima, criatures desesperades. En alguns casos, aprofiten les segones oportunitats; en d’altres, les ferides del passat els portaran a la desesperació.

La sivella, aquesta sivella, és alhora causa i efecte, excusa i essència. L’entramat de la novel·la parteix de l’objecte, que esdevé motor dels subjectes.

Josep Maria Fonalleras

Nota biogràfica

Josep Viñas i Xifra (Salt, 1967) és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i màster en Hisenda Autonòmica i Local. Treballa com a professor titular d’Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat de Girona. Quan va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Salt (2006), va promoure els Premis Setè Cel. El 2013, va guanyar el premi de poesia La Rosa de Salt amb el poema Dona cap a la fàbrica, i el 2014 va publicar la novel·la Diari d’un onanista.

Facebook: La sivella

Twitter: @LaSivella

Start Date - End Date

14/03/2019

Start Time - End Time

19:00

Event Location

Biblioteca Joan Vinyoli

Cost

Share This