El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha celebrat a Santa Coloma de Farners amb alcaldes i alcaldesses de les comarques gironines la commemoració dels quaranta anys dels ajuntaments democràtics.

Han assistit a aquesta celebració més de 150 càrrecs electes, juntament amb expresidents de la Diputació, diputats i diputades que han exercit en l'actual mandat, i presidents de consells comarcals. També hi han assistit el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha assumit la representació institucional del Govern; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí; el secretari d'Administracions Locals i Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar; i la secretària general d'Empresa i Coneixement i ex alcaldessa de Figueres, Marta Felip.
 
El 3 d'abril de 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques a Catalunya, que van suposar la constitució, el 19 d'abril del mateix anys, dels primers ajuntaments democràtics. Un fet que va suposar obrir el camí cap a la normalització democràtica arreu del país.

Han passat quaranta anys des d'aquelles primeres eleccions, i per això des de la Diputació de Girona s'ha volgut commemorar i celebrar aquesta fita històrica de construcció municipal, amb els alcaldes i alcaldesses se la demarcació.

En l'acte s'ha homenatjat Pere Moradell, alcalde de Torroella de Fluvià, pel seu compromís amb el món local durant aquests quaranta anys al capdavant del municipi.

Font: Diputació de Girona