El Carnestoltes de Santa Coloma de Farners és una de les celebracions més esperades per la seva ciutadania, una trobada divertida on disfresses, música i ball esdevenen una mescla homogènia.
Enguany, per complementar aquesta festivitat, la ciutat acollirà des del 20 de febrer fins a l'1 de març, les "Jornades Gastronòmiques de la Carn de Perol", una iniciativa que sorgeix de la col·laboració de l'Ajuntament amb diferents establiments de restauració i alimentació de la ciutat.

L'objectiu d'aquestes jornades gastronòmiques, que tindran una durada de deu dies, és remarcar un producte tan vinculat a la nostra gastronomia com és la carn de perol. Cada establiment s'encarregarà, a la seva manera, d'incloure el plat en la seva oferta culinària, donant-li el seu toc més personal i diferencial.

Els establiments que hi participaran són els següents: Can Baldiri (casa rural), El Keller Café, Can Gurt, Bar-Restaurant Sant Martí, Mumm Restaurant, La Sala Farners, l'Hotel Pinxo i les carnisseries Jordi Borrell, Rosita i Vadó.

Així doncs, amb aquest projecte gastronòmic, es pretén atraure el nombre més gran de visitants a la ciutat, com també es busca promoure la gran oferta gastronòmica disponible i incentivar el teixit associatiu i econòmic de Santa Coloma de Farners en aquest àmbit.