(AJORNAT) Presentació del llibre "Catalunya efímera", d'Assum Guardiola

Espai d'autors - Espai Pere Bassols

Description

Presentació del llibre Catalunya efímera. 24 experiències úniques per viure la natura, d'Assum Guardiola. Editat per Edicions Sidillà.

Assum Guardiola, recentment finalista del Premi de novel·la curta Just Manel Casero, va rebre l'encàrrec d'escriure un llibre relacionat amb els fenomens efímers naturals d'arreu del territori català. I el resultat és aquest llibre que proposa 24 entorns naturals que ens permeten viure experiències úniques.


Modera l'acte Josep Lluís Vidal, editor de laselva360, portal de notícies d'àmbit comarcal que aposta per la comunicació de proximitat. Treballa en diversos mitjans de comunicació comarcals, especialment en el sector de la ràdio. També es dedica a la formació, l'assessorament i consultoria en l'àmbit de la comunicació.

Sinopsi de l'obra:

La geografia catalana ofereix una gran riquesa i diversitat de paisatges i hi ha encara, malgrat la urbanització creixent, molts espais d’una bellesa natural sorprenent, difícil de creure. A més, en determinats moments de l’any, en alguns d’aquests paisatges, hi passen coses excepcionals, ben dignes d’una visita. A Catalunya efímera, Assum Guardiola ens presenta vint-i-quatre entorns naturals que ens permeten viure experiències úniques. N’ha parlat amb persones que viuen en aquest entorn, gent que coneix molt bé el seu territori.

En aquest llibre trobareu el naixement de les tortugues a l’Albera, la florida efímera del bàlec a la Cerdanya, l’esclat del safrà a la Baixa Segarra, l’anellament dels flamencs al delta de l’Ebre, l’arribada de les aus de pas al delta de la Tordera o de les balenes a les costes del Garraf, els mars de boira que s’escampen per la comarca d’Osona, la inquietant brama del cérvol al Boumort, la sortida del sol a l’enforcadura del Pedraforca o els paisatges entapissats de pètals de flors a la Ribera d’Ebre. Vint-i-quatre possibilitats d’excursions molt ben triades, per fer en dies únics a paisatges també únics, que no us heu de perdre.

Start Date - End Date

30/03/2020

Start Time - End Time

18:30

Event Location

Biblioteca Joan Vinyoli

Cost

Gratuït

Share This