Com ja és tradició a Santa Coloma de Farners, la plaça Farners tornarà a acollir les populars 'Sardanes d'estiu', que s'han convertit en els darrers anys en un punt de trobada per a gaudir de les nits estiuenques a la ciutat.

Així doncs, cada dilluns dels mesos de juliol i agost, de 22.00 a 24.00 h, la cobla la Flama de Farners brindarà una actuació delectant-nos en primícia amb el seu ampli repertori musical. En aquest sentit, la primera ballada serà el pròxim dilluns 6 de juliol, i la darrera el 31 d'agost.

Enguany, les sardanes es realitzaran vetllant pel compliment de les mesures de prevenció arran de la crisi sanitària. Per fer-ho, es comptarà amb la col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil i dels bars Sport, Sant Martí, Caliu i Can Panxo, que a més d'informar a la ciutadania i subministrar gel hidroalcohòlic, organitzaran les taules per tal de respectar la distància interpersonal.

En el marc de les mesures de seguretat COVID-19, els acords que s'han pres són els següents:

- Canvi en la col·locació de la Cobla, que es reubicarà davant de “Les Mesures”.

- Diferenciació de les zones de ball i bars amb línies blanques a terra.

- Senyalització de la rotllana mínima de ball, que serà d'un mínim de 10 de persones (aprox.)

- Per tal de poder controlar l'aforament, tothom qui vulgui assistir-hi haurà de fer reserva en algun dels 4 bars col·laboradors. Cada taula tindrà un número assignat, que coincidirà amb el del titular de la reserva.

- Compliment de les mesures de prevenció: mascareta, distanciament social i higiene de mans. Els assistents han de dur mascareta i gel hidroalcohòlic que, en el cas dels balladors, hauran d'utilitzar-lo tant abans com després de ballar.

Cal que els assistents mantinguin la seva ubicació inicial. Recomanen reduir al màxim la mobilitat fora de la taula, així com els desplaçaments innecessaris per la plaça. Per a garantir una major gestió de les exigències derivades de la situació d'excepcionalitat, la plaça Farners es tancarà al trànsit a partir de les 20.00 h. Els cotxes estacionats hauran de ser retirats amb anterioritat.

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners fem una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva pel que fa al compliment de les normes de contenció del virus. La manca d’incompliment de les mesures de seguretat i prevenció, pot afectar negativament en la continuïtat de la programació. Demanem i necessitem el vostre ajut!
Per a la millor salut de les 'Sardanes d'estiu'. Visca les sardanes!