En el Ple ordinari del mes anterior, celebrat per via telemàtica el passat dilluns 15 de juny, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va aprovar una línia d’ajuts de 60.000 €, que aniran destinats a empreses i autònoms de la ciutat per a pal·liar i fer front als efectes econòmics de la crisi sanitària desencadenada per la pandèmia del Covid-19.

L’Ajuntament considera que ha de contribuir a minimitzar l’impacte econòmic del territori, executant una política que fomenti l’ocupació i buscant tots els recursos que tingui al seu abast per fer-ho i aconseguir-ho.

Aquestes mesures de suport engegades pel consistori colomenc, que es poden demanar des d’aquest mes de juliol fins al pròxim 30 de setembre, consisteixen en 200 € per a cada persona autònoma que, a causa de la situació d’excepcionalitat, s’hagi quedat sense poder exercir la seva professió, i 250 € per a empreses, sempre que s’hagin vist afectades pel tancament des del dia en què es va decretar l’estat d’alarma, o bé que puguin demostrar que, durant els mesos de març i abril, van facturar un 20% menys que en el mateix període de 2019.

Les sol·licituds es presentaran únicament de forma telemàtica a través de la seu electrònica d’aquest Ajuntament, en el tràmit previst a l’efecte. A les bases reguladores trobareu tota la informació sobre aquesta nova dotació d'ajuts. Podeu consultar-les a través de l'arxiu que trobareu adjunt.

També teniu adjuntada la documentació a emplenar necessària per a poder sol·licitar l'ajuda econòmica: El model de declaració responsable i la justificació de la despesa.