El passat dilluns 6 de juliol es va donar el tret de sortida de la Brigada Jove 2020 a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners. L'inici del projecte juvenil d'enguany, que té com a objectiu facilitar a les persones joves de la ciutat un primer contacte amb el món laboral, va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Susagna Riera, i de la regidora de Joventut i Entitats, Gemma Cantal, que van donar la benvinguda als i les participants.

Així doncs, un total de 16 joves, 7 menors d'edat i 9 de majors, formen part de la Brigada Jove. Aquest mes, 12 dels membres ja estan treballant en horari de matins, de dilluns a divendres (9.00 a 13.00 h). Pel que fa al mes d'agost, es procedirà a incorporar 4 persones més amb les mateixes condicions horàries.

Els i les joves estan duent a terme tasques de suport als següents equipaments municipals: la Casa de la Paraula, l'Escola Castell de Farners, l'Escola Sant Salvador d'Horta, l'Escola d'Adults, la Piscina Municipal i els pavellons de La Nòria i Saioners. També tindran presència en el Casal d'Estiu Infantil.

Les feines a realitzar van des de labors administratives, de manteniment dels espais públics com regar la gespa i suport a consergeria i monitoratge, fins a la gestió de taquilles i atenció al públic, entre d’altres.

Es tracta d'un projecte d'inserció laboral per a joves, el qual pretén fomentar les seves habilitats laborals i l'adquisició de competències professionals. A més a més, els integrants rebran dues formacions transversals per tal d'afavorir l'obtenció d'aquestes habilitats competencials.