L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia, arran de l’empitjorament de la situació sanitària per motius de pandèmia Covid-19 i de les restriccions establertes per la Generalitat de Catalunya, han adoptat tot un seguit de mesures de cara a la 39a edició de la Festa-Concurs de la Ratafia que tindrà lloc del 5 al 8 de novembre de 2020.

Aquestes mesures tenen per objectiu principal protegir la salut i la seguretat de les persones, però amb la voluntat de tirar endavant un esdeveniment tan arrelat al municipi com és aquesta Festa-Concurs.

El programa d’actes que s’està dissenyant, doncs, s’adaptarà a aquesta situació tan excepcional, i inclourà, entre d’altres, les següents mesures:

1. La programació cultural de la Festa es mantindrà però s’adaptarà a les restriccions establertes. Els concerts, les xerrades i els espectacles infantils es faran en equipaments adaptats com l’Auditori o la Casa de la Paraula, amb aforaments limitats al 50% de la seva capacitat  i seguint els protocols Covid-19 per a les activitats culturals.

2. Actes emblemàtics de la Festa com són el Concurs de Ratafies Casolanes, la Gala de la Ratafia o la Litúrgia dels Confrares es mantindran, tot i que amb variants respecte als altres anys.

3. Queda cancel·lada la fira d’artesans, productors i elaboradors de ratafia. No hi haurà parades al carrer i tampoc s’instal·laran la Vela de la Ratafia a la Plaça Farners ni el Ratafiàrium al Firal. L’activitat comercial de la Festa es farà a través d’una fira online.

4. La resta d’activitats de carrer que tenien lloc durant la Festa (Ball de diables, Cercaviles de gegants, Ruta de la Ratafia, etc.) també queden suspeses.

Amb aquest paquet de mesures es pretén mantenir una part  important de la programació habitual de la Festa-Concurs de la Ratafia, però prioritzant la seguretat i salut de les persones. Agraïm la comprensió de tothom i demanem la màxima col·laboració per poder gaudir amb seguretat d’un dels esdeveniments més importants de casa nostra.