Tot i les dificultats actuals i les limitacions ocasionades per la crisi sanitària, aquest Nadal la cultura no s'atura a Santa Coloma de Farners. Des de la regidoria de Cultura s'ha programat un ampli i variat repertori d'activitats pensades per satisfer públics de totes les edats i amb una notòria presència d'artistes locals com a fet destacable.

El programari d'actes s'inicia aquest dissabte, a les 12.00 h, a la Casa de la Paraula amb la presentació de la novel·la 'Lazos de luz', del reconegut escriptor colomenc Xavier Correa. A les 19.00 h, l'activitat es trasllada a l'Auditori Municipal, on tindrà lloc la projecció de la pel·lícula oficial del Cicle Gaudí d'aquest mes de desembre: 'Las niñas', de Pilar Palomero.

El diumenge 20 de desembre, a les 12.00 h, la Casa de la Paraula acollirà la inauguració de l'exposició de l'artista colomenc Jordi Armengol, una mostra de treballs gràfics realitzats durant el confinament. Ens hi espera una petita sorpresa. A l'espai 1 de la Casa de la Paraula hi ha exposada l'obra 'L'apuntador i altres símptomes', un recull de les darreres produccions de l'artista selvatana internacionalment reconeguda Núria Güell. Güell aborda en els seus treballs els límits de la legalitat i analitza la pràctica de les institucions que ens governen. Ambdós treballs es podran visitar fins el proper 28 de febrer de 2021.

El mateix diumenge a les 18.00 h, tindrà lloc la primera representació de 'Els Pastorets', a càrrec de la companyia colomenca SaliJ3. Enguany, l'agrupació de teatre ha introduït novetats pel que fa a la posada en escena per adequar-se a les mesures de seguretat. El dissabte 26, dia de Sant Esteve, farà dues representacions més, una a les 17.00 h i l'altra a les 19.00 h. La darrera sessió serà el proper 2 de gener, a les 18.00 h.

La mainada també podrà gaudir del concert infantil de Rikus, que presenta el seu primer treball discogràfic 'Cançons amb barretina': Voleu conèixer la recepta de la felicitat i l'optimisme? Voleu conèixer la Serafina? Teniu ganes de viatjar al llunyà Oest? I de conèixer en FESTRUÇ?, o de ballar un bon rock&roll? L'espectacle musical d'índole familiar es durà a terme el pròxim dimecres 30 de desembre, a les 17.30 h, a l'Auditori.

Amb motiu de la commemoració del 5è centenari del naixement de Sant Salvador d'Horta, el proper 3 de gener, a les 12.00 h, i en col·laboració amb els «Amics de l'Òpera de Girona» hi ha programada una audició lírica a l'Auditori, amb l'actuació de la reconeguda mezzosoprano Gemma Coma-Alabert i del pianista Quim Solà, tot sota la presentació de Salvador Roca.

Pel que fa a la biblioteca Joan Vinyoli, l'equipament cultural continua funcionant amb total normalitat, a excepció de les activitats, les quals es realitzen mitjançant sessions virtuals.

A causa del context sanitari, totes les activitats aniran en sintonia amb els protocols sanitaris establerts per les autoritats competents, i s'exigirà a tots els assistents el compliment de les mesures de protecció per contenir el virus.

Aquestes festes gaudeix de la cultura: Un univers al teu abast!

Feu clic en el següent enllaç per tal d'accedir a informació més ampliada:

https://www.culturascf.cat/