Aquest diumenge l'Auditori Municipal ha acollit un concert d'òpera protagonitzat pel duet format per la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert i el pianista Quim Solà, amb motiu de la commemoració del 500 aniversari del naixement de Sant Salvador d'Horta, copatró de Santa Coloma de Farners.

L’acte l’ha encetat la regidora de Cultura, Mireia Mitjavila, qui ha donat la benvinguda a tots els i les presents i ha agraït als músics la seva presència. Mitjavila ha explicat que “es tracta de la primera de les activitats que s’han pogut reprogramar del 5è centenari del naixement de Sant Salvador d’Horta” i que “preveiem oferir totes les activitats que teníem previstes al llarg d’aquest any”.

La trobada ha conclòs amb la intervenció de l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, en la qual ha donat les gràcies al públic assistent per la seva participació de la jornada commemorativa, així com als músics per l'exquisida vetllada que han brindat.

Amb aquesta proposta artística, presentada per Salvador Roca i duta a terme gràcies a la col·laboració dels Amics de l'Òpera de Girona, s'ha volgut recordar especialment la figura de Salvador Pladevall, un personatge de rellevància històrica molt present a la ciutat durant segles, deixant-hi una forta i inesborrable empremta, i un llegat inqüestionable.

El recital ha estat exquisit, i ha constat de tres grans blocs: òpera barroca (Händel, Vivaldi), classicisme amb Mozart i compositors francesos del segle XIX (Bizet i Saint-Saëns). Més d'una vuitantena de persones han volgut sumar-se a la commemoració del franciscà Sant Salvador d'Horta apropant-se a l'Auditori per contemplar i gaudir en primera persona de la fascinant posada en escena de la reputada mezzosoprano, qui ha seduït i captivat al públic assistent amb la potència i delicadesa de la seva veu i tessitura, condimentada amb la melodia instrumental del piano de Solà, pediatra de professió.

La mezzosoprano Gemma Coma-Alabert gaudeix d'una extensíssima carrera professional i ha actuat en els teatres d'òpera més importants d'una banda i l'altra de l'Atlàntic. En aquest sentit, aquesta temporada la podrem veure al Gran Teatre del Liceu cantant el paper d'Annina a l'òpera Traviata de Verdi i en el Rèquiem de Verdi en el Palau de la Música Catalana.

Sens dubte, una de les actuacions musicals de més nivell que ha acollit l'Auditori colomenc, i una forma immillorable de commemorar el 5è centenari del naixement de Sant Salvador d'Horta. Molts indrets i equipaments municipals emblemàtics com l'escola pública, la residència geriàtrica o el parc ens el recorden cada dia, i posen de manifest la importància que suposa per a la capital de la Selva el fet d’haver estat el lloc on va néixer, sempre amb un tarannà i una actitud propers als més desvalguts que generava molta expectació i seguidors.

Nascut l'any 1520 a Santa Coloma de Farners, Salvador Pladevall, conegut universalment com a Sant Salvador d'Horta, és l'única persona amb la condició de sant originària de la Diòcesi de Girona, però la seva transcendència va més enllà d'aquesta condició, rebuda el 1938 en plena Guerra Civil.
 

Equipament: