L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha rebut 36 fotografies del poeta Joan Vinyoli, cedides per l'artista Carlos Velilla. El recull fotogràfic passarà a formar part de l'Arxiu Vinyoli, i tothom qui vulgui podrà accedir-hi per donar-hi un cop d'ull.

Aquesta cessió posa de manifest que el fons de l'Arxiu Vinyoli segueix viu, i entra dins la voluntat del consistori, la Càtedra Joan Vinyoli i l'Arxiu Comarcal continuar ampliant-lo. Des de l'Ajuntament volem fer públic el nostre agraïment a Velilla per la cessió.

En el marc d'aquesta acceptació, va tenir lloc a la Casa de la Paraula la taula rodona 'Poesia retratada', organitzada per la Càtedra Joan Vinyoli. L'acte va comptar amb la participació de Carlos Velilla, que va exposar la seva experiència personal en la realització de diversos retrats a Joan Vinyoli; Pep Solà, biògraf que va repassar els diversos fotògrafs que van retratar Vinyoli; Llorenç Raich, fotògraf que va exposar les relacions simbòliques i creatives que es poden establir entre fotografia i poesia; i Susanna Muriel, arxivera especialista en patrimoni fotogràfic que va posar en valor la fotografia entesa com a patrimoni documental.

Area de govern: