Atesa l'onada de calor prevista fins al diumenge 15 d'agost, s'emet un Decret d'alcaldia amb mesures preventives degut a l'elevat risc d'incendi forestal que viurem els propers dies.

Protecció Civil manté activades les alertes dels plans INFOCAT, per la previsió d'incendis, i PROCICAT, per l'onada de calor, davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. En la previsió del Pla Alfa dels Agents Rurals de la Generalitat per avui dijous 12 d'agost, Santa Coloma de Farners es troba inclosa en el nivell 2.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, per decret de l'alcaldia a dia 12 d'agost, decreta el tancament dels accessos al paratge de Farners pel trànsit rodat fins que, com a mínim, s'acabi el període de situació extrema. Des del consistori fem una crida a extremar precaucions al medi natural i evitar qualsevol activitat que pugui desencadenar un incendi. Recordeu que el 90% dels incendis són provocats, de forma conscient o inconscient, per l'activitat humana.

La causa de l'arribada de l'onada de calor és una massa d'aire saharià, que crearà unes condicions ambientals molt similars a les que van provocar incendis a altres països mediterranis, com Grècia i Turquia. L'episodi de calor anirà acompanyat d'humitats relativament baixes, fet que incrementarà el risc d'incendi forestal a tot el territori català.

Us facilitem un enllaç amb tot un seguit de consells i recomanacions del Departament d'Interior per afrontar l'episodi de calor:

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/

Accediu al contingut del Decret mitjançant el fitxer que trobareu en format d'arxiu adjunt.

AttachmentSize
PDF icon farners_-_12-08-21.pdf133.12 KB
Area de govern: