Visita al monestir de Sant Salvi de Cladells

Jornades Europees de Patrimoni

Description

Les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren arreu d'Europa el segon cap de setmana del mes d'octubre, tenen per objectiu apropar a la ciutadania al ric patrimoni arquitectònic i cultural llegat per la llarga històrica del continent. Les Jornades són una oportunitat per a donar a conèixer el patrimoni local i sensibilitzar la població. Aquest és el cinquè any que la ciutat participa de les Jornades. Aquest cop les celebrem al monestir de Sant Salvi de Cladells.

Descripció:

Sant Salvi de Cladells és un conjunt monàstic construït sobre una ermita que ja existia el 1290 i que guardava relíquies del mateix sant. L'any 1690, el marquès de Rupit, el senyor de Santa Coloma, en féu donació a les autoritats eclesiàstiques per tal que s'hi fundés un convent d'observants. Funcionà fins al 1853, en que fou desamortitzat i convertit en casa de pagès. Actualment s'ha reconvertit en un allotjament de turisme rural, també s'hi fan celebracions.

L'església, orientada a llevant, es dreça a l'est del conjunt, i està formada per una nau en quatre capelles laterals i un absis semicircular. La façana, senzilla, ostenta un modest campanar d'espadanya de dos ulls, i s'obre al claustre, al voltant del qual es drecen, en dos pisos, les naus que contenen les cel·les dels monjos i les dependències dels serveis.  Els porxos d'aquestes naus estan sostinguts amb galeries d'arcs de pedra de mig punt i pilastres rectangulars. L'entrada principal del clos monàstic es realitza pel nord.

L'accés és per la carretera de Sant Hilari (Gi 551), poc abans d'arribar a l'entrada de Sant Miquel de Cladells de l'Eix Transversal. Continuar per la pista forestal uns 2 quilòmetres.

Hi haurà dues visites guiades per part de l'arqueòleg i historiador Joan Llinàs.

Per reservar lloc cliqueu a sobre de l'hora: la primera a les 10.30 h i la segona a les 11.30 h.

Start Date - End Date

12/10/2021

Start Time - End Time

11:30

Cost

Gratuït

Share This