El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat els criteris que marca la Generalitat per prorrogar el confinament nocturn als municipis amb una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants, argumentant que responen a qüestions d'ordre públic i no sanitàries.

La resolució del tribunal provoca que la mesura es quedi sense cobertura legal. Així doncs, dels 148 municipis previstos inicialment amb toc de queda, entre els quals no hi figurava Santa Coloma, l'òrgan judicial només permet aplicar-lo a 19.

Les restriccions que sí que han quedat aprovades i prorrogades són la limitació de les reunions familiars i socials a un màxim de 10 persones, excepte persones convivents; l'aforament del 70% i un màxim de 3.000 persones en esdeveniments esportius i culturals a l'aire lliure; i l'horari de finalització de totes les activitats a les 00.30 h. Tampoc es permet el consum ni d'aliments ni de begudes en grup a l'espai públic. El paquet de mesures es prorroga com a mínim una setmana més, fins al pròxim divendres 27 d'agost.

Tot i la decisió del TSJC, la millora de les dades epidemiològiques i la situació sanitària a Santa Coloma de Farners havia donat pas al Govern de la Generalitat de Catalunya a determinar la seva sortida del llistat de municipis afectats per l'aplicació del toc de queda.

D'aquesta manera, el terme municipal de Santa Coloma queda fora de la limitació de mobilitat nocturna a partir d’aquesta mitjanit. Tanmateix, el context sanitari continua sent delicat, així que instem a la ciutadania a no abaixar la guàrdia i a ser curosos amb les mesures vigents per tal de minimitzar el risc de contagi i la propagació del Covid-19.

Accediu a més informació ampliada a través del següent enllaç:

https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/

Area de govern: