L'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC), en el marc del projecte 'FLORAPYRAVANCE' (2020-2022), fa una crida a la col·laboració ciutadana per tal de catalogar la flora dels Pirineus i fer-ne una llista vermella, que serà de molta utilitat a l'hora d'avaluar el risc d'extinció i promoure les polítiques de conservació pertinents.

Es vol comptar amb la participació de la ciutadania per a la identificació de la flora autòctona dels Pirineus i la detecció de plantes no autòctones en algunes zones del sud-est de la cadena muntanyosa. A més, aquesta col·laboració també permetrà despertar consciències sobre la importància de preservar l'entorn vegetal.

El projecte compta amb la col·laboració d'investigadors aragonesos, bascos, francesos, andorrans i catalans, i des de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (IBB-UAB) s'impulsa la participació ciutadana en el projecte a Catalunya.

La mecànica de participació és molt senzilla i el registre de les observacions es farà mitjançant les aplicacions iNaturalist (https://www.inaturalist.org/projects/florapyr-pirineos-pyrenees) i PlantNet (https://identify.plantnet.org/es).

Accediu a una guia ràpida per descarregar-vos les aplicacions mitjançant el fitxer que trobareu en format d'arxiu adjunt.

Podeu obtenir més informació detallada del projecte 'FLORAPYRAVANCE' mitjançant el següent enllaç:

https://www.opcc-ctp.org/ca/florapyr

L'OPCC, té com a objectiu realitzar el seguiment i comprendre el fenomen del canvi climàtic als Pirineus, per ajudar el territori a adaptar-se als seus impactes. Es tracta d'una iniciativa transfronterera de cooperació territorial de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) en matèria de canvi climàtic, iniciada el 2010 sota la presidència de Midi-Pyrénées.
Els membres de la CTP, i per tant, de l'OPCC, són els Governs d'Aragó, Nouvelle Aquitaine, Catalunya, Euskadi, Navarra, Occitanie i el Principat d'Andorra. Des de l'any 2019, Catalunya porta la Presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus.

Area de govern: