Els propers dies 3 i 4 de setembre, Santa Coloma de Farners allotjarà la primera edició del Festival Internacional de Microdansa Itinerant ‘15m2’, conformat per tot un seguit de creacions escèniques en espais no convencionals, dins l’<<Any Beulas>>, la commemoració del centenari del naixement de Josep Beulas i Recasens (Santa Coloma de Farners, 7/8/1921- Osca, 2017).

L’eix temàtic del festival és l’obra del pintor colomenc sota el tema ‘Horitzó’, i es realitzarà en espais de quinze metres quadrats distribuïts pels indrets més emblemàtics de la ciutat: la Casa de la Paraula, el parc de Sant Salvador, la Biblioteca Joan Vinyoli o la plaça Farners, entre altres.

El festival acollirà 10 creacions de microdansa d’entre 15 i 20 minuts de durada cadascuna, amb el moviment i el cos com a eix principal. Les propostes han estat escollides seguint criteris artístics i d’àmbit territorial.

Azucena Momo i Laia Pujol, Agnès Balfegó, Oskar Luko, Nil Verdú i Paula Rísquez, i el trio format per Ona Mestre, Laura Vilar Arias, són només alguns dels artistes que presentaran la seva proposta de microdansa a la primera edició del festival.

Enguany es commemoren els 100 anys del naixement de Beulas, i amb la celebració d’aquest festival es pretén posar en valor el llegat artístic de l’artista, així com reivindicar la seva obra i la seva personalitat, un home senzill que estimava tant l’art com el seu entorn.

El 15m2 és un festival emergent de petit format que vol reflexionar sobre l’art, la cultura i la societat contemporània, i teixir vincles entre creadors, sectors culturals i ciutadania a partir d’un eix temàtic i el territori.

A més, té com a principal objectiu generar un circuit de microdansa en el territori català, per tal de descentralitzar i ampliar la creació escènica i les programacions culturals fora de les grans ciutats.

Per a més informació i reserves, visiteu el següent web:

www.festival15m2.cat

Area de govern: