Les poblacions que es visitaran en aquesta segona fase del projecte són Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols i Banyoles

El projecte de recerca Girona, Health Living lab,  liderat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) en el marc del projecte Girona, regió saludable, estudia els condicionants personals i socioeconòmics que, a més dels factors biològics, incideixen directament en la salut dels gironins i gironines.

Els investigadors principals d’aquest projecte són els doctors Rafel Ramos, (investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona-IDIBGI i de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària  Jordi Gol-IDIAPJgol) i Josep Garre (IDIBGI), amb la col·laboració dels líders dels diferents grups de recerca de l’IDIBGI.  A la primera part de l’estudi, que es va realitzar durant el 2020, hi van participar un total de 1.000 voluntaris de Girona, Cassà de la Selva, Roses, Figueres, Castelló d’Empúries i Olot. En totes les poblacions l’acollida va ser molt bona per part dels habitants, els professionals dels Centres d’Atenció Primària i els Ajuntaments.

Actualment i fins a finals d’any estem instal·lats a Santa Coloma de Farners, al segona pis de l’edifici del C/Ave Maria, número 7, on hi ha les oficines de Serveis Socials (Ca les Monges). Es necessita la col·laboració de 350 persones de la població, per tant animem a participar a tothom qui rebi la invitació.

La participació a l’estudi és voluntària i per a persones majors de 18 anys seleccionades a l’atzar. Les persones escollides per a realitzar l’estudi reben una carta i posteriorment són contactades per telèfon i, en cas que acceptin participar-hi, són citats en un dia i hora concret per tal que l’equip investigador de l’IDIBGI els hi realitzi una entrevista personal i una exploració física.

El projecte de recerca està englobat en el projecte Girona regió saludable coordinat per la Diputació de Girona (amb codi oficial GO03-001848), i en el que també participen com a beneficiaris Dipsalut i la Fundació Salut Empordà. El Projecte va ser presentat a la convocatòria de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) emmarcats en la RIS3Cat i el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut del 50% i per la Diputació de Girona amb un ajut del 25%.