La millora de la situació epidemiològica i els avanços en la campanya de vacunació són els dos factors primordials que ha dut al Govern de la Generalitat a prendre la decisió de reduir les restriccions vigents en matèria de salut pública.

La nova normativa entrarà en vigor a partir d'aquesta mitjanit i s'aplicarà durant un període de 7 dies, fins al pròxim divendres 15 d'octubre. La novetat més rellevant és l'obertura de l'oci nocturn amb un aforament del 70%, mascareta obligatòria i accés amb el Certificat COVID digital, que acredita tenir la pauta completa de vacunació. També s'acceptarà la presentació d'una prova diagnòstica vigent.Totes les persones que tinguin la pauta de vacunació completa poden obtenir el Certificat Covid a través del portal o l'app La meva salut, del Servei Català de la Salut.

D’altra banda, s'elimina la limitació d’un màxim de 10 persones en les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat. Això no obstant, l’executiu català segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.

Accediu a tota informació sobre les actuals mesures de seguretat sanitàries seguint l'enllaç:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/8-octubre/