Coincidint amb la clara millora de la situació epidemiològica i els avanços en la campanya de vacunació, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat una reducció significativa de les restriccions vigents en els darrers mesos.

A partir de demà divendres dia 15, Catalunya fa un pas de gegant cap a la nova normalitat recuperant el 100% de l'aforament en actes culturals, esportius a l'aire lliure i restauració, on també s'elimina el límit de comensals per taula.

Pel que fa a les activitats socials, en les reunions que suposin la concentració de persones en espais públics entre la 01.00 h i les 06.00 h no es permet el consum d'aliments i begudes. A les universitats, les activitats teòriques presencials també poden augmentar l'aforament fins al 100%, tot mantenint la possibilitat de desenvolupar-les de forma telemàtica.

El que sí que es mantindrà és l'aforament a les discoteques, que continuarà establert en el 70%. Aquest percentatge també serà vàlid per a festivals de música i activitats musicals en l'interior i amb públic dret.

L'ús de la mascareta continuarà sent obligatori en espais tancats i exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres amb persones no convivents.

La nova normativa entrarà en vigor aquest divendres per un període de 7 dies, fins al 22 d'octubre. Podeu obtenir més informació ampliada sobre les noves mesures a través del següent enllaç:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/15-octubre/?asdjf

Area de govern: