Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, que tindrà lloc el proper dimarts 19 d'octubre, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners se suma a la campanya 'Recicla vidre per elles', impulsada per l'entitat Ecovidrio en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva i la Fundació Sandra Ibarra.

La ciutat participa de la campanya instal·lant a la plaça del Firal una parella de contenidors de color rosa, un al costat de l'altre, que simulen els pits femenins. Els contenidors roses volen ser una palanca de col·laboració i solidaritat ciutadana, i transmetre un missatge enfocat a la detecció precoç i a no deixar mai de cuidar-se. Es preveu que els contenidors estiguin instal·lats a la plaça fins al pròxim dimarts 26 d'octubre.

D'aquesta manera, Ecovidrio, una entitat sense ànim de lucre i responsable de la gestió del procés de reciclatge dels envasos de vidre dipositats als contenidors de tota Espanya, pretén amb aquesta iniciativa solidària incentivar la ciutadania a reciclar els envasos de vidre i conscienciar de la importància que té pel medi ambient fer-ho.

A Santa Coloma de Farners, segons les últimes dades relatives a 2020, els veïns i veïnes van reciclar un total de 265 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa una mitjana de 19,8 kg per habitant. Pel que fa a la taxa de contenització, la ciutat se situa amb una mitjana de 114 habitants per contenidor, comptant amb un total de 117 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Al mateix temps, totes les persones que hi dipositin envasos de vidre estaran contribuint a la lluita contra el càncer de mama, ja que tot el vidre recollit es transformarà en una donació econòmica que anirà destinada a la Fundació de Sandra Ibarra, per a la investigació de la malaltia i la millora de la qualitat de vida de les dones afectades i el seu entorn familiar.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un 'Miniglú Solidari' exclusiu per a l'ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: 'Llenos de vida'. Els beneficis també es destinaran a la Fundació.

El miniglú es pot adquirir a través del següent enllaç:

https://www.miniglu.es/contenedor-de-reciclaje/miniglu-ecovidrio-por-ellas

Enguany la iniciativa, que arriba a la 6a edició, s'ha estès per més de 170 ciutats a l'Estat espanyol. En aquest sentit, Ecovidrio ha procedit a instal·lar 500 contenidors roses arreu d'Espanya.

Area de govern: