L'Ajuntament de Santa Coloma ha cedit un espai a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) per a executar la segona fase de l’estudi ‘Girona, Health Livinglab’, en el marc del projecte 'Girona, regió saludable'.

El batlle de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, juntament amb la regidora de Salut, Gemma Coll, han visitat aquest matí l'espai, on han estat rebuts pel responsable del projecte, el doctor Rafel Ramos.

Actualment i fins a finals d'aquest any, l'espai de treball de l'IDIBGI estarà situat al segon pis de l'edifici de Ca les Monges, on hi ha les oficines de l'àrea de Serveis Socials. Per tal d'executar el treball de recerca en assistència primària es necessita la col·laboració de 350 veïns i veïnes de Santa Coloma.

Es tracta d’una iniciativa per estudiar els condicionants personals i socioeconòmics que, a més dels factors biològics, incideixen directament en la salut de les persones. En aquesta segona fase, a més de Santa Coloma de Farners també en formaran part les ciutats de Sant Feliu de Guíxols i Banyoles.

Els participants es triaran a l'atzar, i les persones escollides per realitzar l'estudi rebran una carta i seran contactades per telèfon. En el cas de voler participar-hi, l'equip d’investigadors de l'IDIBGI realitzarà a cada persona interessada una entrevista personal i una exploració física.

Des del consistori animem a participar-hi a tothom qui rebi la invitació!

Area de govern: