Santa Coloma de Farners va tancar ahir diumenge, i després de quatre dies d'activitat, la 40a edició de la Festa de la Ratafia, organitzada per la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament. Després d’escalfar motors amb activitats els darrers dies, el gruix es va desenvolupar el cap de setmana amb actes com el Concurs de Ratafia, amb la participació de 214 concursants, alguns dels quals procedents d’Austràlia i de Canadà; el nomenament de l’expresident de la Generalitat Quim Torra com a confrare d’honor; l’elaboració d’una ratafia especial per part del mestre Xavier Codina i la presentació d’una exposició i d’una capsa col·leccionable.

Es calcula que, com a mínim, 14.000 visitants van assistir a la Festa de la Ratafia, que va omplir els carrers i escenaris de la ciutat després d'una anterior edició limitada per la pandèmia. Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, explica que "la situació de pandèmia viscuda tan intensament l'any passat, i que encara patim, ens ha fet veure la importància de valorar les coses de cada dia, de compartir els bons moments amb amics i familiars. Aquest és l'essència de la Festa de la Ratafia, que coincideix amb l'esperit amb què va nèixer fa 40 anys: compartir els valors del país, de la terra i de la cultura popular. Hem innovat la tradició". Joan Casalprim, president de la Confraria de la Ratafia, considera que "ha estat una Festa rodona, estem molt contents. Calculem que com a mínim han vingut 14.000 persones. La gent ha respòs, es nota que hi havia ganes de sortir de casa".

Doble premi per a Carme Barbé al Concurs de la Ratafia

El divendres a la nit es van coronar els guanyadors del Concurs de la Ratafia: Carme Barbé (Santa Coloma de Farners) va obtenir el primer premi i, alhora, el reconeixement de millor local; Montse Lladó (Mont-ras) va guanyar el 2n premi i Afra Xandrich (Sant Dalmai) el 3r, en una nit on Quim Torra, 131è President de la Generalitat, va ser nomenat confrare d'honor i vam comptar amb la presència de Laura Borràs, Presidenta del Parlament.

També hi va haver, el dissabte al matí, la clàssica Trobada d'alcaldes de la Selva, amb Joan Martí, batlle farnesenc, exercint d'amfitrió, i amb la presència del president de la Diputació de Girona Miquel Noguer, del diputat al Parlament Jordi Orobitg, i dels regidors de l'Ajuntament. Des del consistori es vol agrair el treball de la Confraria de la Ratafia, de les entitats colomenques que hi han col·laborat, botiguers, comerciants i treballadors municipals, i també a totes les regidories implicades, amb el lideratge de la regidoria de Festes, encapçalada per Emilià González.

Area de govern: