El ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va acordar, ahir, l’aprovació inicial del projecte d’obres per a la construcció d’una nova piscina municipal descoberta als Saioners. També va aprovar la bonificació del 95% de la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a la Fundació Privada Gentis per a la construcció -que es va iniciar a l’octubre- d’un centre de recursos per a la inclusió activa. S’exonera aquest impost perquè és una construcció d’especial interès. Per primer cop des de l’inici de la pandèmia, el ple ordinari es va efectuar de forma presencial al saló de sessions de l’Ajuntament.

 

Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, va explicar que “la piscina descoberta actual té mig segle i ha quedat obsoleta i petita per l’afluència de gent que té”. La piscina de la Nòria té certes mancances derivades de l’antiguitat de la construcció i manca d’espai de platja i solàrium (zona verda per estirar la tovallola, fora de l’aigua). Des de l’equip de govern es considera necessari construir una nova piscina municipal “moderna, eficient i adaptada a les necessitats actuals de la població. És un projecte bo i necessari”.

 

Al 2015 es va aprovar un primer projecte al ple ordinari del març, però no es va executar per les dimensions (havia de ser rodona i impedia la celebració d’esdeveniments esportius) i “per no tenir prou aprofitament energètic”. La previsió és que es construeixin dues piscines d’aigua salada, una de gran (25x12 metres), que permetrà competicions de natació i activitats lúdiques, i una de petita (12x6 m) destinada a infants. Serà més sostenible i també contempla un espai per a persones amb mobilitat reduïda, una àmplia zona de platja i solàrium.

 

Un cop aprovat inicialment el projecte bàsic i executiu de les obres (amb 14 vots a favor i 1 en contra), el següent pas és dotar-lo pressupostàriament i licitar-lo per iniciar les obres. La voluntat és que pugui inaugurar-se l’estiu del 2023 i, al mateix moment, es tanqui l’actual piscina de la Nòria. El pressupost pel projecte és d’1.774.101,50 €

 

Nova escola d’educació especial a la Selva

 

Al ple d’ahir també es va aprovar per unanimitat la bonificació del 95% de la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), a la Fundació Privada Gentis, per la nova escola d’educació especial que s’està construint al carrer Francesc Moragas, 150. Les obres es van iniciar a l’octubre passat i l’Ajuntament ha exonerat el 95% d’aquest impost a Gentis perquè és una construcció d’interès social i educatiu. Es tracta d’un centre de recursos per a la inclusió activa per a mig centenar de joves i infants amb diversitat funcional de la comarca de la Selva. La instal·lació serà gestionada per la Fundació Gentis i estarà concertada amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

Gentis promou la creació d'accions, programes i serveis que actuïn directament sobre aquestes problemàtiques des d'un àmbit de consulta, diagnòstic, assessorament, orientació i tractament psicoterapèutic familiar.